Zatiahnuté
14°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Smutný deň pre Vémolovcov! Lela hovorí o strate s poriadnym hnevom!
Zdielať na

Smutný deň pre Vémolovcov! Lela hovorí o strate s poriadnym hnevom!

Zdroj: Instagram/KV

Len ten, kto zažil lúčenie s jeho zvieracím miláčikom, vie naplno pochopiť, čo sa dialo u zápasníka Karlosa Vémolu (38), keď mu odoberali bielu tigricu Antoniu Rambu. Počas zásahu, ktorého sa zúčastnila aj policajná jednotka, radšej nevyšiel z domu, aby to nevidel. Na druhej strane si musel byť vedomý, že ju nezískal legálnym spôsobom, dopustil sa falšovania dokumentov, vrátane nedodania ďalších papierov nutných k jej úradnému uznaniu.

​Iste musela Karlosova veľká bolesť zo straty chránenej bielej tigrice, ktorú nazval Antonie Ramba, dojať jeho fanúšikov. Tvrdil, že na jej novej adrese v nemeckom Záchrannom centre pre divoké zvieratá Tierart v Maßweilere, dlho neprežije a sníval o tom, že ju umiestnia v Česku, čo sa nepodarilo. 

Tigricu museli najskôr uspať, než ju dali do prepravky pre zvieratá a odviezli práve v utorok na Mikuláša. Za Karlosa všetko vybavoval jeho kamarát. K obhajobe manžela sa pridala aj Lela Vémola, píše Expres.cz. "Veterinár na mieste povedal, že je tigrica v tak nádhernom stave, že niečo také sa vraj len málokedy vidí. Karlos je milovník zvierat," vyzdvihla manželove zásluhy a vôbec nepripúšťala, že jej uspatie pred odvozom spôsobil jej zlý zdravotný stav. "V žiadnom prípade! Keď sa prepravuje zviera, tak sa musí uspať, to sú postupy dané zákonom. Každé zviera sa musí uspať a potom sa znovu prebudí," argumentovala Lela.

Vémola má doma skutočne ZOO:

Názor oficiálnych inštitúcií bol ale v prípade odobrania šelmy nekompromisný. "Chovateľ predložil falošné dokumenty o tom, kto sú rodičia tigra, pre chov tigrov je nutné mať aj veterinárne povolenie, a to v tomto prípade nebolo vydané," konštatoval hovorca MŽP a pridali sa aj experti z Únie českých a slovenských zoologických záhrad, ktorá združuje 16 českých a 4 slovenské ZOO. "Plánované kroky a vydané stanovisko MŽP plne podporujeme," stálo v ich prehlásení s poukázaním na nezodpovedajúce podmienky na chov tigrice. Škoda len, že pre ňu nikde nenašli u seba miesto, a tak sa Vémola musel s tigricou rozlúčiť bez možnosti kontaktu, hoci sľuboval ZOO hradiť všetky potrebné náklady. Miesto sa ale nenašlo, a tak musí Vémola bolestne znášať dôsledky svojho nezodpovedného konania.

Karlos sa snažil o tigricu bojovať ako sa dalo:

Najčítanejšie