Jasno
26°
Bratislava
Božena
27.7.2024
Len pár týždňov po diagnostikovaní rakoviny chorobe 65-ročný herec podľahol
Zdielať na

Len pár týždňov po diagnostikovaní rakoviny chorobe 65-ročný herec podľahol

Zdroj: pexels.com

Rakovina opäť nemilosrdne zabíjala. Vo veku 65 rokov zomrel Benjamin Zephaniah, hviezda mega úspešného seriálu Peaky Blinders. Jeho zdrvená rodina mu vzdala emotívny hold.

​Zephaniahova smrť bola oznámená vo vyhlásení zverejnenom na jeho profile na Instagrame. V ňom sa píše: "S veľkým smútkom a ľútosťou oznamujeme, že dnes v skorých ranných hodinách zomrel náš milovaný manžel, syn a brat. Benjaminova manželka bola po jeho boku po celý čas a bola pri ňom, keď zomrel."

Ďalej sa v emotívnom príspevku píše: "Podelili sme sa o neho so svetom a vieme, že mnohých táto správa šokuje a zarmúti. Benjamin bol skutočným priekopníkom a inovátorom, dal svetu tak veľa. Vďaka úžasnej kariére zahŕňajúcej obrovské množstvo básní, literatúry, hudby, televízie a rozhlasu nám Benjamin zanecháva radostný a fantastický odkaz."

Pripomeňte si Benjamina v seriáli Peaky Blinders:

Hoci je Zephaniah známy verejnosti najmä ako herec zo seriálu  Peaky Blinders, kde zažiaril ako pouličný kazateľ Jeremiah Jesus, jeho životné diela spočíva v inej tvorbe. Patrí medzi 50 najlepších povojnových britských spisovateľov a jeho dielo je v učebniciach. Skon len 65-ročného umelca bola pre všetkých veľký šok - išlo o rýchly progres rakoviny. "Benjaminovi pred ôsmimi týždňami diagnostikovali nádor na mozgu," priznala rodina vo vyjadrení a je zrejmé, že bol v štádiu, keď sa už nedalo pomôcť.

Najčítanejšie