Skoro jasno
22°
Bratislava
Božena
27.7.2024
Šesť infarktov za sebou! Seriálový herec s takmer nulovou šancou na záchranu!
Zdielať na

Šesť infarktov za sebou! Seriálový herec s takmer nulovou šancou na záchranu!

Zdroj: Instagram/MS

Zdá sa, že nielen mačka môže mať 9 životov. To, čo sa udialo britskému hercovi Markovi Sheppardovi (59), sa dá zhodnotiť jedine ako o šťastí v nešťastí. Práve sa kamsi chystal z domu, keď ho postihol masívny infarkt. Nebyť manželky a rýchlej pomoci, zrejme by už medzi živými nebol. No ako priznal, infarkt bol len prvý zo série!

​Iba pred pár dňami čelil britský herec Mark Sheppard, známy najmä ako Crowley z úspešného seriálu Lovci duchov, šokujúcemu šesťnásobnému infarktu v dôsledku úplne zablokovanej ľavej prednej zostupnej artérie (LAD), ktorý sa nazýva aj vdovský infarkt. A hoci to znie neuveriteľne, zdá sa, že je už ale po zásahu lekárov v poriadku. Sám napísal cez víkend na Instagram: "O šesť masívnych srdcových infarktov neskôr, keď som sa štyrikrát vrátil zo sveta mŕtvych, zjavne po 100% blokáde v mojej LAD."

Podľa odborníkov to bol bezprostredne život ohrozujúci stav. Dochádza k nemu, keď sa človeku úplné zablokuje spomínaná tepna, ktorá transportuje takmer polovicu krvi do srdca. Sheppard mal šťastie, že prežil. "Nebyť mojej manželky, oddelenia záchranárov Los Angeles a neuveriteľného personálu v nemocnici, toto by som už nepísal. Moje šance na prežitie boli prakticky nulové," konštatoval herec. Sheppardov kolega Misha Collins mu dal radu: "Nemusíš robiť vždy maximum! 6 infarktov? Aj 2 či 3 by boli dosť pôsobivé. Rýchlo sa uzdrav a vráť sa k nám. Mám ťa rád, kamarát." A nebol jediný, kto herca povzbudil, Instagram mu zaplavili státisíce srdiečok a 

Pripomeňte si herca v seriáli Doom Patrol:

Zároveň ale dodal: "Cítim sa skvelo, som ale pokorný. Zajtra domov!" Tento tzv. "vdovský" infarkt môže spôsobiť cholesterol, ktorý sa hromadí v spomínanej tepne, čo vedie k zablokovaniu alebo krvnej zrazenine, varujú odborníci. Odporúčajú pacientom, aby pravidelne preventívne navštevovali svojho lekára, choroby srdca sú zabijákom číslo jeden a postihujú čoraz viac osôb zväčša mužského pohlavia. Mark mal našťastie obrovské šťastie a ostáva veriť, že si už na svoje zdravie dá dobrý pozor.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Mark Sheppard (@realmarksheppard)

Najčítanejšie