Jasno
33°
Bratislava
Božena
27.7.2024
Zdrvujúca správa pre Jiřího Bartošku! Rakovina je späť, nie je to dobré..
Zdielať na

Zdrvujúca správa pre Jiřího Bartošku! Rakovina je späť, nie je to dobré..

Archívna reportáž

Prvýkrát rakovinu porazil, snáď to vyjde aj teraz

Tento rok sa nekončí pre herca a riaditeľa MFF Karlovy Vary Jiřího Bartošku (76) práve najlepšie. Po deviatich rokoch sa mu vrátila rakovina a musel nastúpiť liečbu na onkológii v pražskej nemocnici. Žiadne podrobnosti ale k dispozícii nie sú, no údajne na tom nie je dobre.

​Celoživotne tuhý fajčiar Jiří Bartoška zrejme na tento zlozvyk doplatil zdravím. Je to už takmer desať rokov, čo mu zistili rakovinu lymfatických uzlín. Po absolvovaní liečby mu rakovina ustúpila a zdalo sa, že je všetko v poriadku. Žiaľ, teraz sa v plnej sile vrátila. Už na začiatku leta musel byť hospitalizovaný kvôli problémom v súvislosti s virózou v kombinácii s bakteriálnou infekciou. Bolo to krátko pred otvorením filmového festivalu v Karlových Varoch kde ako jeho šéf prvýkrát chýbal na jeho otvorení.

Zakrátko na festival síce prišiel, ale s kanylou na zápästí, aby mohol ďalej dostávať infúzie. Ako zvyčajne ho neopúšťal úsmev, keď okrem iného predstavil aj nový seriál Smysl pro tumor, kde hrá úlohu onkopacienta, ktorý sa má začať vysielať v januári. K vlastnej liečbe rakoviny spred rokov vtedy poznamenal: "Viem, že som bol chorý a že tá choroba dopadla dobre." Akoby to však zakríkol a príbeh spred kamier sa dostal do jeho života aj v skutočnosti.

Je neuveriteľná hra osudu, že práve v čase premiéry seriálu sa potvrdila aj Bartoškova skutočná diagnóza:

"Môžeme potvrdiť, že prezident MFF Karlovy Vary v súčasnej dobe absolvuje onkologickú liečbu," odpovedala stroho hovorkyňa festivalu Uljana Donátová (63) pre Blesk.cz. Zároveň uviedla, že herec nepodstúpil žiadnu novú operáciu a lieči sa vo Fakultnej nemocnici Motol. "Ďalšie podrobnosti uvádzať nebudeme," rovno upozornila. Herca navštevujú len jeho najbližší. "Pravidelne ho navštevuje jeho syn. Jeho stav nie je dobrý," uviedol pre Expres.cz zdroj z blízkeho okolia rodiny. Poslednú dobu bolo vidieť na Bartoškovi veľkú únavu, no nikomu azda nenapadlo spájať to s tou najhoršou diagnózou. Ostáva veriť, že herec nájde dostatok sily jej odolávať a ideálne ju opäť aj poraziť.

Najčítanejšie