Jasno
22°
Bratislava
Bonifác
14.5.2024
Peklo na koncerte Taylor Swift! Smrť mladej fanúšičky, tisíc ľudí skolabovalo!
Zdielať na

Peklo na koncerte Taylor Swift! Smrť mladej fanúšičky, tisíc ľudí skolabovalo!

Archívna reportáž

Priam pekelné horúčavy, ktoré teraz panujú v Južnej Amerike si vyžiadali obeť aj na koncerte hviezdnej speváčky Taylor Swift v Rio de Janeiro. Je takmer zázrak, že tisícky jej fanúšikov, ktorí boli na sebe natlačení v rozpálenom kotli štadióna, kde mala Swift koncert v rámci jej turné, toto peklo prežili. Stovky z nich ale na horúcom slnku pri nedostatku vody skolabovali, pre jednu fanúšičku to malo, žiaľ, fatálne následky.

​Medzi vášnivých fanúšikov speváckej megahviezdy Taylor Swift patrila aj 23-ročná Ana Clara Benevides, píše The Sun. Počas cesty na jej koncert zdieľala na sociálnej sieti video, v ktorom s nadšením vyhlásila: "Plním si svoj sen." Zverila sa tiež s tým, že šiltovku, ktorú si pripravila na koncert proti slnku, zabudla doma. Bola užasnutá nad veľkým davom ľudí, ktorí sa valil k štadiónu na koncert. Keď dorazila na miesto, však musela ešte osem hodín čakať, pričom sa snažila ochladzovať aspoň ovievaním.

Na záberoch, ktoré Benevides zverejnila na Instagram Live o 17:00 miestneho času, bolo vidieť, že na štadióne bolo neskutočne horúco. Teplomer ukazoval 35 °C. Ana Clara sa neustále ovievala a snažila sa chrániť pred slnkom pod veľkým dáždnikom, ktorý držal muž sediaci vedľa nej. Predpokladá sa, že približne osem hodín po jej príchode na štadión skolabovala, ujali sa jej záchranári a odviezli do nemocnice, kde ju, žiaľ, o 20:50 vyhlásili za mŕtvu, čo neskôr potvrdila aj jej sesternica.

Taylor je fenomén a jej turné sa zaradilo medzi nejúspešnejšie v histórii:

​Hasiči informovali miestnu tlač, že na štadióne omdlelo približne 1000 fanúšikov a ďalším museli pomôcť po zvracaní. Mnohí účastníci koncertu potvrdili, že mali zakázané si priniesť vodu na miesto konania a tá, ktorú tam ponúkali, sa predávala za nehorázne vysoké sumy. Keď Taylor Swift počula skandovať ľudí, že chcú vodu, prestala spievať a hádzala im fľaše s vodou, pričom dala pokyn aj organizátorom, aby situáciu riešili.

Zosnulá fanúšička Ana Clara Benevides:

instagram/ACB

​Po skončení koncertu sa Taylor Swift podelila o svoj smútok z tragédie na sociálnej sieti: "Nemôžem uveriť, že píšem tieto slová, ale so zlomeným srdcom hovorím, že sme dnes večer pred mojím koncertom stratili fanúšičku. Ani vám neviem povedať, ako veľmi som z toho zničená. Mám len veľmi málo informácií, okrem toho, že bola neuveriteľne krásna a príliš mladá." Zdieľala aj kondolencie rodine a nepochybne pod tlakom udalostí sa rozhodla odložiť dnešný koncert. Teploty v Riu sú stále neznesiteľné, na kedy koncert prekladá nešpecifikovala, fanúšikovia nepochybne správu dostanú.

Najčítanejšie