Skoro jasno
21°
Bratislava
Viktória
10.5.2024
Česi smútia! Po boji s chorobou zomrel priskoro herec známy z mnohých seriálov
Zdielať na

Česi smútia! Po boji s chorobou zomrel priskoro herec známy z mnohých seriálov

Zdroj: Reprofoto/Yahoo.com

Rady českých hercov sa opäť preriedili. Po ťažkej chorobe odišiel na večnosť vo veku 67 rokov Milan Duchek. O jeho súkromnom živote sa toho veľa nevie, v hereckých úlohách ho ale mohli vidieť diváci vo viacerých filmoch už od sedemdesiatych rokov, medzi nimi aj v legendárnej komédii Vrchní, prchni (1981). Naposledy sa ukázal na obrazovke v roku 2017 v seriáli Modrý kód. V minulosti pôsobil v Divadle Antonína Dvořáka v Příbrami, hosťoval ale aj v rade iných divadiel, vrátane Prahy.

​Po dlhej a ťažkej chorobe zomrel 9. novembra český herec Milan Duchek, ktorý sa narodil 3. októbra 1956 v Beroune. Potvrdili to pre TN.cz jeho dvaja kolegovia a zároveň priatelia, herci Michaela Dolinová (59) a Ladislav Ondřej (32). "Je to pravda. Milan Duchek bol môj dlhoročný kamarát, kolega z divadla a z predstavení. Viac ako 11 rokov sme spolu jazdili na rôzne predstavenia. Bol to dobrý kamarát aj človek," uviedol so zármutkom mladý herec Ondřej.

Ešte dlhšiu dobu ho poznala Michaela Dolinová. "Milý Milan, prežili sme spolu krásnych kamarátskych 32 rokov. Je to neuveriteľné, ďakujem ti za všetko. Za tvoje veľké kamarátstvo. Budem na teba navždy myslieť," odkázala mu do neba jeho kolegyňa, s ktorou sa často stretával počas ich spoločných vystúpení v divadlách, ako napríklad v divadelnej komédii Čarodějky v kuchyni. "On mal vážnu chorobu, naozaj vážnu. A vlastne ju mal dva roky a liečil sa na ňu," vysvetľovala herečka pre TN.cz bez konkrétneho udania jeho diagnózy.

Ladislav Ondřej a Michaela Dolinová hrali po tom, čo sa dozvedeli o skone kolegu, hlavne pre neho. "My sme práve hrali komédiu Trapas nepřežiju! s kolegom Láďom Ondřejom, keď som dostala správu. Tak sme mu to predstavenie, v ktorom Milan tiež kedysi skôr hrával, venovali na diaľku. Že to hráme pre neho," zverila sa herečka. Duchek sa objavoval vo filmoch zväčša v malých úlohách, okrem komédie Vrchní, prchni si zahral napríklad vo filmoch a seriáloch Pěsti ve tmě (1987), Chlapci a chlapi (1988), Zdivočelá země (1997), Prag (2006), Láska je láska (2012), Americké dopisy (2015), či seriáli Doktoři z počátků (2013). Venoval sa rád aj predstaveniam pre deti.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Michaela Dolinová (@mdolinova)

Najčítanejšie