Zatiahnuté
12°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
TOTO že nie je syn Bartošovej a Štaidla?! Podoba je šokujúca, mladík to využil!
Zdielať na

TOTO že nie je syn Bartošovej a Štaidla?! Podoba je šokujúca, mladík to využil!

Archívna reportáž

Artur je už sirota, otec zomrel na rôzne zdravotné komplikácie, vrátane covidu

Cesta k hereckej kariére môže byť niekedy poriadne prekvapivá. Nebyť svojej až neuveriteľnej podoby s Arturom Štaidlom (27), synom tragicky zosnulej speváčky Ivety Bartošovej (†48), talentovaný Karel Šimek (13) by sa možno k herectvu ani nedostal. Do úlohy Artura v tretej časti minisérie Iveta, z jej posledného životného úseku pred samovraždou, ho vybrali na základe konkurzu. Okrem podoby však vraj rozhodlo aj to, že ukázal, že vie aj dobre hrať.

​Rodičov istého chlapca zaujal pred časom inzerát na Facebooku o konkurze do seriálu a svojho 13-ročného Karolka do neho prihlásil. "Inzerát na rolu Artura sme našli na Facebooku. Po prvom kole a kamerových skúškach sa dlho nikto neozýval, tak som mal za to, že vybrali niekoho iného. Potom nám zavolali s tým, že postupujem ďalej," spomínal Karel Šimek pre extra.cz na svoj prvý kontakt s dovtedy pre neho neznámym prostredím filmu, ktoré ho ale veľmi lákalo. Potešila ho preto možnosť pokračovať v konkurze, aj keď mal zároveň pochybnosti. Istý si mohol byť jedine tým, že sa na Artura skutočne neuveriteľne podobá. Pri pohľade na TÚTO fotku neuveríte, že to nie je Artur Štaidl.

"Bol som veľmi nervózny, ale potom som zistil, že nakrúcanie asi nebude zas tak zlé a Mike Samir (režisér a scenárista projektu – pozn. red.) je hrozne fajn. Myslím, že ma vybrali vďaka tomu, že sme si s Arturom veľmi podobní. A podľa ľudí okolo nakrúcania viem aj hrať," pochválil sa nádejný herec. Jeho prvé naozajstné nakrúcanie nastalo na pľaci v pražskej Uhříněvsi. kde býval Artur spolu s jeho mamou a jej druhým manželom Josefom Rychtářom, v podaní herečky Anny Fialovej a herca Davida Prachařa.

Séria je v Česku mimoriadne úspešná, tretia časť ešte nemá vonku upútavku, pripomeňte si druhú:

Nakrúcal teda so skvelými profesionálmi a mal preto pred nimi poriadny rešpekt. "Môj prvý deň bol super. Zo začiatku som mal opäť strašnú trému, ale potom to bolo veľmi dobré, pretože ľudia na nakrúcaní sú neskutočne priateľskí," vyjadril sa s nadšením a vraj sa teší na nové skúsenosti a zážitky. Naznačil, že herectvo bude možno jeho novým životným cieľom. Podľa rodičov síce po tom túžil od mala, ale posledné roky sa orientoval z lásky ku zvieratám skôr na veterinu, ale medzi jeho záľuby patria aj bojové športy ako taekwondo a najmä krav maga po vzore jeho staršieho brata.

Najčítanejšie