Polojasno
16°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Patrasová prelomila mlčanie! Dala by život za zdravie s rakovinou bojujúcej dcéry Aničky!
Zdielať na

Patrasová prelomila mlčanie! Dala by život za zdravie s rakovinou bojujúcej dcéry Aničky!

Zdroj: screenshot/youtube

Už niekoľko týždňov sa Dagmar Patrasová (67) takmer neobjavuje v spoločnosti, ani nič nekomentuje, až na výnimku, keď prišla začiatkom októbra na krst nového albumu dcéry Aničky Slováčkovej (28). Hneď na druhy deň Anička oznámila na Instagrame, že sa jej vrátila rakovina, tentokrát napadla jej pľúca. Vedela to už ale od konca augusta, no nechcela, aby jej príprava a priebeh krstu albumu s názvom Osudová vyzneli smutne. Mama o tom však iste vedela a bolesť dusila v sebe.

​Pred pár dňami sa objavila Dagmar Patrasová po prvýkrát od dcérinho krstu v spoločnosti. Spolu s manželom Felixom Slováčkom sa prišla rozlúčiť so zosnulým Eduardom Krečmarom (†81) do evanjelického kostola v Prahe. Dagmar bola dojatá o to viac, že myslela na svoju chorobou ťažko skúšanú dcéru Aničku. "Ten pocit, ktorý prežívam, sa nedá popísať slovami. Nemôžete ani povedať, čo sa vo vás odohráva," prehovorila pre Blesk o svojej bolesti prvýkrát od dcérinho oznámenia návratu rakoviny.

Dá sa len domýšľať, že sa aj počas smútočného obradu modlila za dcéru a jej uzdravenie, keď uprene hľadela na oltár. Úprimne o to prosí aj všetkých priaznivcov a dobrých ľudí, v mene uzdravenia jej dcéry. Počas rozhovoru, kde sa z nej priam drali emócie, ktoré sa dovtedy snažila v sebe zadržiavať, sa neubránila slzám. "Anička si už tú chorobu prežíva druhýkrát. A druhýkrát udrela veľmi zle," zverila sa s hlbokým smútkom na duši. "Anička je veľmi statočná a snaží sa jednoducho žiť tak, ako žiť sa dá..," vyzdvihla dcérine odhodlanie s chorobou bojovať. Tá sa snaží aj napriek ťažkej liečbe naďalej koncertovať a nestráca optimizmus.

Anička je odhodlaná rakovinu opäť poraziť:

Dagmar je na tom ale s optimizmom horšie. "Ja by som dala svoj život za to, aby sa moje dieťa uzdravilo! Je strašné, keď vám umiera dieťa..," prejavila svoju veľkú oddanosť dcére a ochotu pre ňu urobiť naozaj všetko, ako to už u matiek zväčša býva. Samotná Anička pokorne priznala, že je to náročnejšie ako prvýkrát, keď jej rakovina zasiahla prsia. Živí však v sebe optimisitickú predstavu, že keď jej je po liečbe chemoterapiou zle, o to horšie je aj rakovinovým bunkám a teda boj prebieha v jej prospech. Po magnetickej rezonancii v polovici novembra sa ukáže, ako liečba zaberá.

​Pozrite si emotívny rozhovor s Patrasovou:

Najčítanejšie