Zatiahnuté
12°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Za Mattom Perrym smúti celý svet, TAKTO mu vzdali hold jeho kolegovia
Zdielať na

Za Mattom Perrym smúti celý svet, TAKTO mu vzdali hold jeho kolegovia

Bude zrejme istú chvíľu trvať, kým svet prijme myšlienku, že Chandler Bing, teda Matthew Perry už nie je medzi nami. Herca našli v sobotu v dome v Los Angeles bez známok života po tom, čo sa údajne utopil vo vírivke. Matthew len niekoľko dní pred svojou tragickou smrťou vo veku 54 rokov zverejnil fotografiu, na ktorej si užíval práve svoju vírivku s famóznym výhľadom.

​Množstvo televíznych osobností, hercov a bývalých kolegov vzdalo hold talentovanému hercovi. Zatiaľ mlčia len tí najbližší zo seriálu Priatelia, niet pochýb, že pre nich je to šok, ktorý len ťažko spracúvajú a potrebujú čas. Ozval sa ale hviezdny britský moderátor s ostrm jazykom aj perom, Piers Morgan, ktorý má ale pre Perryho len pekné slová: "Skvelý herec, ale podľa jeho vlastného priznania veľmi utrápený chlap. Jeho nedávna autobiografia o jeho živote zničenom závislosťou bola jednou z najsilnejších, najúprimnejších a najodhalenejších, aké som kedy čítal. Taká smutná správa."

Maggie Wheeler, herečka, ktorá hrala uškriekanú Janice Hosenstein v seriáli Priatelia a účinkovala po Perryho boku ako jeho expriateľka, mu vzdala hold na Instagrame. "Aká strata. Svetu budeš chýbať Mathew Perry. Radosť, ktorú si počas svojho príliš krátkeho života priniesol mnohým, bude žiť ďalej. Cítim sa byť veľmi požehnaná každým tvorivým okamihom, ktorý sme spolu prežili," napísala herečka.

Herečka Morgan Fairchild, ktorá v americkom sitkome hrala mamu Matthewa, uviedla, že je zo smrti svojho "syna" v "šoku" a má "zlomené srdce". "Som zdrvená z predčasnej smrti môjho syna Matthewa Perryho. Strata takého skvelého mladého herca je šokom. Posielam lásku a sústrasť jeho priateľom a rodine, najmä jeho otcovi Johnovi Bennettovi Perrymu, s ktorým som spolupracoval na filmoch Flamingo Road a Falcon Crest," napísala a nezabudla ani na Mattyho blízkych.

Hollywoodska hviezda Selma Blair po tragickej správe zverejnila na Instagrame ich spoločnú fotografiu. "Môj najstarší priateľ. Všetci sme Matthewa Perryho milovali a ja obzvlášť. Každý deň. Milovala som ho bezvýhradne. A on mňa. A ja som zlomená. Zlomené srdce. Sladké sny, Matty. Sladké sny," stojí v jej bolestnom vyznaní.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Selma Blair (@selmablair)

Herečka Paget Brewster, ktorá hrala Chandlerovu priateľku Kathy vo štvrtej sérii Priateľov, uviedla, že jeho odkaz bude žiť ďalej prostredníctvom jeho smiechu: "Bol ku mne milý v Priateľoch a vždy, keď som ho videla v nasledujúcich desaťročiach. Prosím, prečítajte si jeho knihu. Bol to jeho odkaz, ktorý mal pomáhať. Nebude však odpočívať v pokoji. Už je príliš zaneprázdnený tým, že všetkých tam hore rozosmieva."

Hold zosnulej hviezde vzdali aj na oficiálnom profile sitcomu Priatelia: "Sme zdrvení, keď sme sa dozvedeli o úmrtí Matthewa Perryho. Bol pre nás všetkých skutočným darom. Zo srdca súcitíme s jeho rodinou, blízkymi a všetkými jeho fanúšikmi". napísali na platforme. Televízia NBC, ktorá vysielala Priateľov, uviedla: "Svojím dokonalým komediálnym načasovaním a svojským vtipom priniesol toľko radosti stovkám miliónov ľudí na celom svete. Jeho odkaz bude žiť ďalej pre nespočetné generácie."

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Friends (@friends)

Najčítanejšie