Skoro jasno
21°
Bratislava
Viktória
10.5.2024
Strach o českú herečku! Legenda v nemocnici s chorobou, ktorá stála život aj Mekyho Žbirku!
Zdielať na

Strach o českú herečku! Legenda v nemocnici s chorobou, ktorá stála život aj Mekyho Žbirku!

Zdroj: ahaonline.cz

Medzi herečky, ktoré ešte stále aktívne účinkujú aj v pokročilom dôchodkovom veku patrí slávna predstaviteľka komediálných rolí Iva Janžurová (82). Naplno hrá v troch divadlách, ba dokonca si trúfa zúčastňovať sa aj zájazdov na predstavenia po celom Česku. Možno práve minulý týždeň, keď sa zúčastnila až dvoch zájazdov s komédiou Veletoč z repertoáru divadla Kalich, niekde prechladla a má to pre ňu neblahé následky. Teraz leží s ťažkým zápalom pľúc v nemocnici a jej priaznivci sa o ňu obávajú.

​Po herečke Tereze Brodskej, ktorá mala veľké problémy so zápalom pľúc minulý mesiac a rušila všetky predstavenia, bojuje teraz s touto vážnou chorobou aj herečka Iva Janžurová. V jej veku je to však pre organizmus už veľmi veľká záťaž a musela byť hospitalizovaná. 

Po tom, čo táto choroba stála život Mira Žbirku, a len prednedávnom aj Michaela Gambona, ktorý sa preslávil úlohou Albusa Dumbledora v potterovkách, sú obavy o skvelú českú herečku na mieste. No zdá sa, že Iva Janžurová má tuhý korienok a po pár dňoch v rukách lekárov sa jej stav výrazne zlepšil.

Pripomeňte si Ivu v jednej zo známych scénok:

"Pani Iva prijíma návštevy a je dnes v dobrom rozmare. O zdravotnom stave informovať nesmieme," informoval Ahaonline.cz nemenovaný pracovník z lôžkového oddelenia na oddelení kardiológie.  O tom, že v skoré uzdravenie Janžurovej veria aj v pražskom Studiu Dva, kde sa predstavenie Jezinky a bezinky muselo 18. októbra zrušiť, svedčí to, že nasledujúce o týždeň ostáva stále v predaji. "Predstavenie na 31. októbra zrušené ešte nie je, tak snáď bude do tej doby v poriadku...," prezradil optimisticky naladený pracovník divadla. Azda to tak skutočne bude.

Najčítanejšie