Jasno
19°
Bratislava
Konštantín
19.9.2024
Tento fešák je brat Jakuba Prachařa! Rodine ale dáva poriadne zabrať!
Zdielať na

Tento fešák je brat Jakuba Prachařa! Rodine ale dáva poriadne zabrať!

Archívna reportáž

Možno by Jakub mohol vziať brata trochu do parády, nech rodičom neničí nervy

Populárny český herec David Prachař (64) je otcom piatich detí. Najstarším je momentálne azda najpopulárnejší z klanu, Jakub Prachař (40), a najmladším syn František (15). Ten práve prechádza obdobím puberty, čo nie je práve ľahké obdobie, najmä pre okolie tínedžera. Hoci má David pomerne bohaté skúsenosti ako s vlastnou, tak aj s pubertou jeho starších štyroch detí, tá Františkova mu dáva poriadne zabrať, Podobne ako jeho starší syn Jakub, sa aj on rozhodol pre štúdium herectva. Napokon, je to u nich už rodinná tradícia, z filmov a seriálov najmä zo šesťdesiatych a sedemdesiatych rokov minulého storočia pamätníci iste dobre poznajú herca Ilju Prachařa, Davidovho otca.

blesk.cz video - screenshot

​V rodine Prachařovcov sa láska k herectvu zjavne dedí už po tri generácie. V tej najmladšej jej podľahli všetci. David Prachař má až päť detí, hercami sú najstarší syn Jakub, aj jeho sestra Mariana, čo ani nečudo, keď je aj ich mama Dana Batulková, známa herečka. Ale známou herečkou je aj Davidova druhá manželka Linda Rybová. Konzervatórium už vyštudovali dcéry Rozária aj Josefína a najmladší František práve začal so štúdiom. David si až povzdychol, keď na premiére filmu Citlivý člověk, kde stvárnil hlavnú rolu, potvrdil, že aj jeho piate dieťa ide v jeho hereckých stopách. "No, má pätnásť rokov, je na konzervatóriu, takže to vyzerá zle, asi zas tiež pôjde touto cestou," uviedol s porazeneckým vtipom pre eXtra.cz.

blesk.cz video - screenshot

​"Už pre to trošku niečo robí, na konzervatóriu má hodiny herectva. Povedal mi, že ho to herectvo baví, ale zatiaľ ešte nehovoria, zatiaľ sú nemí a že majú dve hodiny premeny a dve hodiny herectva a že sa premieňajú na rôzne veci," opísal David Prachař synove začiatky na konzervatóriu. Myslí si, že deti hercov to majú zložitejšie a deti v puberte aj vo všeobecnosti to nemajú ľahké, kým sa im to v hlave uprace. "Deti rodičov, ktorí sú herci, to majú v niečom trošku zložitejšie, ale tie deti v pätnástich rokoch sa chcú odlíšiť od rodičov a myslím, že to, že s tými rodičmi vždy so všetkým nesúhlasia, to k tomu veku jednoducho patrí a je to krásne obdobie života," mieni skúsený herec aj rodič, ktorý to teraz skúša tiež ako tanečník v obľúbenej televíznej tanečnej súťaži.

Vypočujte si rozhovor s Davidom Prachařom:

Syn František okrem štúdia herectva dostal príležitosť aj ako model na módnej prehliadke Jana Černého. David Prachař sa na tom zabáva. "Na tej módnej prehliadke som nebol, ale on si to doma obliekol, potom ma pozval do izby, aby som sa na to pozrel, ja som onemel a povedal som mu, že je to krásne. Spýtal sa ma, či to má poslať babičke, a ja mu hovorím: František, radšej nie," opísal svoj dojem so smiechom a zjavnou iróniou.

Aktuálne šla rodinka podporiť Davida na tanečnú súťaž, treba uznať, že mladý Prachař je hotový Justin Bieber:

Ako David Prachař priznal, je to u nich teraz divoké. "U Františka to zvládam ťažko. František má výraznú pubertu. Dievčatá boli jemnejšie, Kubko bol tiež jemnejší, Marianka bola jemná, ale Franta teda ako... Zrejme je to tak dané, že mi Pán Boh nadelil päť detí a to posledné je naozaj sila," posťažoval sa herec, ktorý priznal, že syn sa už kontaktuje aj s dievčatami. "Zatiaľ po telefóne. Sú tam nejaké favoritky, vždy mi ukáže nejakú fotku, ale zatiaľ teda víťazí futbal a konzervatórium, ale myslím, že to rýchle príde," prezradil niečo o aktuálnych záujmoch svojho najmladšieho pubertálneho syna. Nuž, nepochybne z toho vyrastie, len či jeho rodičia dovtedy neprídu o nervy.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa David Prachař (@davidprachar59)

Najčítanejšie