Jasno
13°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Nejde to dobrým smerom... Marcel Nemec oznámil, že sa jeho rakovina šíri!
Zdielať na

Nejde to dobrým smerom... Marcel Nemec oznámil, že sa jeho rakovina šíri!

Archívne video

Po zdanlivom víťazstve nad zákernou chorobou, keď sa herec Marcel Nemec (52) tešil, že "rakovina spinká", sa v máji objavil ďalší zhubný nádor, ale on ostával aj naďalej optimistický. Najnovšie však musel priznať, že mu lekári zistili ďalšie tri nálezy. Je ale až obdivuhodné, ako dokáže pri tom ešte žartovať. Vyzerá, že je to jeho spôsob, ako reagovať na kritickú situáciu, aby sa z toho všetkého celkom nezrútil. Získal si preto srdcia mnohých fanúšikov, ktorí mu úprimne prajú všetko najlepšie a veria v uzdravenie.

​Počas liečby rakoviny zdieľa Marcel Nemec na sociálnej sieti otvorene všetky správy aj novinky o stave jeho choroby a priebehu liečby. Dušou je pritom stále optimista a nezabúda ani na humor. Len škoda, že ani najnovšia správa nie je v skutočnosti vôbec optimistická. Týka sa ďalších troch nálezov v jeho tele. "Gašpar, Melichar a Baltazár, alebo Pankrác, Servác a Bonifác? Rozmýšľam, ako nazvať mojich nových troch nechcených kamošov? Moja votrelčia farma sa činí. Ani sa jej nedivím, po takom volebnom výsledku," zamýšľal sa s trpkým humorom herec známy okrem iného z drámy Nedodržaný sľub.

Napriek ťažkej diagnóze je ešte ako herec stále aktívny, čo mu robí radosť. "Hrať zatiaľ zvládam, dokonca mi to robí dobre," tvrdil Marcel a pridal aj odkaz všetkým trom slovenským televíziám. "Máte jednu z ostatných možností zachytiť môj talent pre budúce generácie a aj peniažky sa teraz šiknú," priznal úprimne a bolo by skvelé, ak by ho vyslyšali. Momentálne si však potrebuje oddýchnuť pred ďalším kolom chemoterapie. "Som doma v mojej milovanej Kremnici, so svojou milovanou rodinou, a mojou aktuálnou úlohou je nabrať dostatok síl, nech je nová liečba úspešná," zveril sa o mieste, ktoré miluje zo všetkých najviac.

Marcel bojuje s chorobou už dlho, no neprestáva veriť v zázrak a je stále aktívny:

​Je smutné a kruté zároveň, že mu ďalšiu liečbu rakoviny poisťovne už nechcú preplatiť a v podstate tak nad ním zlomili palicu. "Poisťovňa povedala že NIE, lebo existuje aj alternatívny liek. Ja sa pýtam, prečo mám byť pokusné zviera a testovať, či na mňa zaberie iný liek, keď ten, čo beriem zabral?" kládol už v marci otázku rozhorčený herec. Argumentoval, že mu liek predĺžil život o osem mesiacov. "Poviem Vám moji milí, že je to mega veľa," poukázal na relativitu času, keď sa ráta každý deň. Jedno balenie lieku stojí 1200 eur a on vtedy potreboval dve. Odvtedy však toho musel užiť viac a ďalšie ho čakajú. Má však už vraj jedného sponzora, a tak ostáva veriť, že investované peniaze prinesú úžitok. Kiežby bol Marcelov optimizmus účinný aj v boji s hnusnou chorobou.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Marcel Nemec (@nemecmarcel)

Marcel dostal aktuálne ďalšiu dávku:

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Marcel Nemec (@nemecmarcel)

Najčítanejšie