Polojasno
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Saudek sa už nezmení. Priznal, že strieda dve prostitútky, manželke sa to nepáči!
Zdielať na

Saudek sa už nezmení. Priznal, že strieda dve prostitútky, manželke sa to nepáči!

Archívna reportáž

Svetoznámy fotograf z Česka, Jan Saudek (88), sa dočkal krátko pred svojou deväťdesiatkou veľkej pocty. Vyšla pamätná eurobankovka v limitovanom počte pre zberateľov v dvojvydaní. Na jednej je jeho tvár na pozadí jeho známej fotografie ležiacej nahej devy a na druhej je do pol tela vyzlečený sám fotograf a na pozadí jeho foto s kráčajúcou ženou s dvomi deťmi s holými zadočkami. Jeho vzťah k ženám aj deťom je však výrazne neobvyklý.

​Mravnosť akoby sa slávneho fotografa Jana Saudka ani netýkala. Takmer po celý život provokoval jeho fotografiami s obnaženými ženami všetkých tvarov v akomkoľvek veku. Práve tým dosiahol úspech a uznanie po celom svete. Jeho súkromný život však poburoval ešte viac. Netajil sa, že sa intímne zblížil aj so svojou vlastnou dcérou, vystriedal tisíce žien a narodilo sa mu zo dvadsať detí, najmladšie má iba tri roky. Stojí ho to nemalé peniaze, preto ešte občas maľuje, no s fotografovaním už zrejme prestal. Nechal to na jeho manželku Pavlínu (43), s ktorou má tri deti. Tá s ním musí mať veľkú trpezlivosť, keď mu toleruje nevery, aj to nie "hocijaké".

Saudkovi sa aktuálne dostalo veľkej pocty, keď má vlastnú zberateľskú eurobankovku. Hoci medzi zberateľsky najžiadanejšie české vydania určite patria tie s Karlom Gottom a Jiřinou Bohdalovou, nepochybne k nim bude patriť aj vydanie s Janom Saudkom. "Je to obrovské vyznamenanie mať bankovku v rodnej zemi, pretože Česko a Slovensko sú najkrajšie na svete," vyjadril sa Saudek pre Ahaonline. O žene s holým zadkom na bankovke povedal: "Dnes má šesťdesiat, ale vtedy bola dieťa, aj keď to nie je vidno. Mala štrnásť rokov a krátko na to vyšiel zákon, že do šestnásť rokov sa nesmie fotiť, ale potom sa to znížilo na pätnásť."

​Saudek má jediné šťastie, že mnohé jeho sexuálne výčiny sú už premlčané, nakoľko nielen sex s mladistvými, ale najmä s vlastnou dcérou by ho nepochybne dostal do basy. Ešteže styk s prostitútkami je legálny, inak by mal aj v tomto veku problém.  "Mám rád prostitútky, pretože ony sú, po prvé, veľmi zdravé, kdežto od normálneho dievčaťa môžete niečo nakúpiť. Ony na seba dávajú pozor, mám ich rád. Chodia za mnou teraz v poslednej dobe dve neviestky a jedna, s ktorou už som asi päťdesiat rokov, je už sedemdesiatročná. Myslím, že ženské nestarnú, a že je to krásne," poriadne šokoval priznaním o kontaktoch s prostitútkami.

Saudkove fotky vyrážajú dych v mnohých ohľadoch: 

Na výhrady manželky, klasicky, nedbá. Skutočne je až neuveriteľné, že to Pavlína dokáže zvládať. "Máme tri deti a čo by chcela viac? Tak nech si opatrí tie deti s niekym iným a vysťahuje sa," podotkol egoisticky bez štipky empatie či už voči manželke, alebo deťom. "Všetko je o peniazoch a ostatné sú kecy," vyjadril sa cynicky, a zrejme toho nie je veľa iného, čo ho s jeho potomkami spája, okrem výživného, ktoré platí. Evidentne ho to ale netrápi, ťažko učiť starého psa novým kúskom, keď v sebe nenachádzal morálku ani ako mladý.

Pre ženu

Najčítanejšie