Zatiahnuté
12°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Patrasová pozná trest! Je bez vodičáku a s mega pokutou, okomentoval to aj Slováček!
Zdielať na

Patrasová pozná trest! Je bez vodičáku a s mega pokutou, okomentoval to aj Slováček!

Zdroj: Profimedia

Po vyše rok sa ťahajúcom vyšetrovaní prípadu nehody, ktorú vlani v máji zapríčinila Dagmar Patrasová (67), je už známy rozsudok. V júni bola na ňu podaná žaloba od štátneho zástupcu a minulý mesiac súd v skrátenom riadení bez jej prítomnosti uznal jej vinu. Čakalo sa ešte, aký trest dostane. Podľa jej advokáta Jiřího Černého mala na základe súdneho príkazu dostať podmienečný trest, zákaz riadenia vozidla, peňažný trest a povinnosť vykonať verejnoprospešné práce. Mohla sa ešte odvolať, čo ale neurobila. Ak by neuspela, mohol by súd ešte pritvrdiť a hrozilo, že by dostala až tri roky natvrdo.

​U Dagmar Patrasovej zrejme absentuje pocit zodpovednosti, keď si trúfla riadiť auto aj po požití alkoholu, ako sa už raz po jej nehode potvrdilo pred pár rokmi. Vlani rovnako padlo toto vážne podozrenie pre jej neochotu vykonať dychovú skúšku. Bez auta si však život nevie celkom dobre predstaviť, riadi už veľa rokov a je to pre ňu zaiste oveľa pohodlnejšie ako MHD. No aj ona podlieha dopravným predpisom a zákonom, ktoré nesmie porušovať, tobôž nie, ak ohrozuje životy ostatných účastníkov cestnej premávky. Až doteraz ale o vodičský preukaz neprišla.

Od nadobudnutia právoplatného súdneho rozsudku teraz môže Patrasová na vodičák na najbližšie dva roky zabudnúť. Súd jej uložil z viacerých možností napokon trest zákazu riadenia vozidla na dva roky a k tomu pokutu vo výške dvestotisíc korún. "Jej prípad vyriešil bez nariadenia hlavného pojednávania, čo je v obdobných prípadoch štandardný postup. Trestný príkaz vydaný 14. júla je od 23. augusta právoplatný, žiadny z účastníkov konania proti nemu nepodal v zákonnej lehote odpor," uviedli na webe Českénoviny.cz.

Patrasová a Slováček boli hosťami aj v Soukupovej relácii:

Pre herečku to iste nie je nič príjemné, ale na druhej strane, keby sa odvolala, mohla dopadnúť oveľa horšie. Teraz je na nej, aby neporušila dvojročný zákaz riadenia auta. Rodina sa údajne postará o to, aby v tom Dáde zabránili. "Papiere nemá, a keby chcela riadiť bez nich, je to zariadené tak, aby sa k autu vôbec nedostala," uviedol nemenovaný blízky Patrasovej pre eXtra.cz.

​Možno to bol práve Felix Slováček, ako je u už neho zvykom, keď nechodí ďaleko po drsné poznámky na adresu manželky. K aktuálnemu stavu Dády po rozhodnutí súdu sa ale vyjadril diplomaticky a nechal na ľuďoch, aby si domysleli, čo tým asi myslí: "Je rovnaká ako vždy." K rozsudku sa už ale vyjadriť nechcel. "Nehnevajte sa, ale nemá cenu k tomu čokoľvek hovoriť. Nemal by som sa k tomu vyjadrovať. Nemá to zmysel," vyhol sa taktne odpovedi. Patrasová zatiaľ svoj názor na trest nezverejnila.

Najčítanejšie