Oblačno
14°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Smutný osud slávneho českého herca! Podlomené zdravie a parkinson k tomu..?
Zdielať na

Smutný osud slávneho českého herca! Podlomené zdravie a parkinson k tomu..?

Bývalý manžel nedávno zosnulej herečky Jany Šulcovej (†76), známy herec Oldřich Vízner (76), je na tom už roky psychicky veľmi zle a v posledných rokoch sa k tomu pridali aj zdravotné problémy. Zrejme práve kvôli nim neprišiel ani na Šulcovej pohreb. Korene jeho problémov siahajú desiatky rokov do minulosti a súvisia s tragickým skonom staršieho brata počas dovolenky na Elbe, kde bol s ním a zároveň bol očitým svedkom jeho nešťastia.

​Život charizmatického herca Oldřicha Víznera sa otočil po bratovej nehode s tragickým koncom v roku 1983 na Elbe, kam sa spolu vybrali na rodinnú dovolenku. Svojho času na to spomínala jeho exmanželka Jana Šulcová, ktorá bola svedkom udalosti, keď Oldřichov brat Vladimír (†43) manipuloval v campingu s plynovou bombou k variču, ktorá sa vznietila a oheň prešiel aj na neho. Utrpel popáleniny, ktorým po dvoch týždňoch podľahol v nemocnici.

"Bola som pri tom, s Oldom to strašne zamávalo. Táto tragédia ho celkom zlomila. Trpel psychickými problémami. Bol tak nešťastný, že začal byť pre svoje okolie neznesiteľný. Urobilo to z neho iného človeka," opísala svojho času zrod jeho neskorších maniodepresivnych stavov zosnulá herečka. Vízner sa snažil stále viac a rôznymi spôsobmi unikať pred realitou.

Začal striedať milenky, až to v roku 1988 Šulcovou zamávalo natoľko, že požiadala o rozvod a vtedy začali jej problémy s alkoholom. Za ich manželstva sa im narodili dve dcéry, dnes už obe okolo päťdesiatky. Oldřich Vízner mal neskôr ďalšiu dcéru s partnerkou Zuzanou, ale aj tú opustil, keď sa dal dokopy s krásnou herečkou Vendulou Křížovou, s ktorou má tri deti. Po dvadsiatich rokoch sa však rozišli kvôli jeho vzťahu s 24-ročnou ženou. No happyend sa nekonal, Vízner už roky žije sám aj so svojimi maniodepresívnymi stavmi. Navyše, po operácii kolena v roku 2018, ale najmä po ďalšej operácii bedrového kĺbu a neskoršej reoperácii, sa pohybuje už len ťažko a s veľkými bolesťami, píše portál Blesk.cz.

​Žije v Mělníku v sociálnom byte a je zjavné, že to nejde dobrým smerom. Paparazzi z Ahaonline ho zachytili ako s bolesťou v tvári kráča opierajúc sa o palicu k autu. Mal na sebe špeciálnu vestu, na základe čoho sa dá usudzovať, že trpí na Parkinsonovu chorobu, ktorá postihuje mozog a spôsobuje postupné odumieraní mozgových buniek. Následkom toho má človek nedostatok dopamínu a prebytok acetylcholinu, čo sa prejavuje psychickými problémami, zlou motorikou a trasom. Smutný pohľad na kedysi príťažlivého herca, ktorý lámal srdcia mnohých žien.

Najčítanejšie