Zatiahnuté
11°
Bratislava
Viera
5.10.2024
Žijúci umelci môžu závidieť! Neuveriteľné, KOĽKO zarobil Karel Gott po smrti!
Zdielať na

Žijúci umelci môžu závidieť! Neuveriteľné, KOĽKO zarobil Karel Gott po smrti!

Archívna reportáž

Aj po takmer štyroch rokoch od skonu dokáže Karel Gott († 80) generovať milióny vďaka svojim pesničkám. O to, aby všetko prišlo na ten správny účet, sa stará Karel Gott Agency – spoločnosť, ktorú ešte pred odchodom na večnosť založil majster so svojou manželkou Ivanou (47). Mnohí jej odôvodnene závidia miliardový majetok, ktorý po ňom zdedila a každý rok sa ešte navyšuje.

​Niektorí ľudia sa prosto narodia pod šťastnou hviezdou a život im prináša samé benefity. Jeden z nich bol rozhodne aj historicky najúspešnejší český spevák Karel Gott. Darilo sa mu pred zamatovou revolúciou, aj po nej. Mal žien koľko chcel, ale so žiadnou nezviazal svoj život manželstvom, až pokým mu do života nevstúpila cieľavedomá zdravotná sestra Ivana Macháčková. Karla doviedla až pred oltár a mali spolu dve dcéry. Vzhľadom na jeho vek a postupne zhoršujúce sa zdravie mu postupne začala riadiť život a on sa tomu nebránil. Svojim dvom nemanželským dcéram dal z miliardového majetku len pár miliónov, aby sa vzdali dedičstva a všetko ostalo Ivane a jej dcéram.

Akú veľkú chybu urobili, si najmä Dominika uvedomila po otcovom skone, keď už naozaj nedostala ani cent. Ivana spolu s jej dcérami zdedila okrem nehnuteľností stámilióny českých korún a ďalšie prichádzajú v ich prospech každoročne vďaka záujmu o Gotta a jeho pesničky, ako aj memoáre a dokumentárny film o ňom. Koľko to vynieslo za vyše tri roky od majstrovho skonu, sa pokúsili spočítať v Ahaonline a vyšlo im šokujúce číslo.

Koncert Pocta Karlovi Gottovi zaznamenal obrovský úspech, iste sa to prejaví na príjmoch Ivaninej firmy:

V účtovnej uzávierke Karel Gott Agency, za ktorou stojí Ivana Gottová, svietia zaujímavé údaje. Za rok 2020 bol príjem "iba" 3 212 000 Kč. V nasledujúcom roku ale vyskočil na šokujúcich vyše 82 milónov, to sa ale začali predávať jeho memoáre Má cesta za štěstím a premietať dokumentárny film Karel. Za minulý rok pribudlo 11 miliónov, celkovo tak za tri roky pristálo na účte agentúry takmer sto miliónov, čo sú takmer štyri milióny eur. Aj mnohí žijúci umelci môžu tieto sumy len závidieť.

Ivana rieši viacero projektov s menom jej zosnulého manžela, ktoré prinášajú jej firme ďalšie zisky:

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Karel Gott Agency (@karelgottagency)

Potom sa javí priam až absurdné, ako sú mnohí nadšení z toho, že Gottovej nemanželskej dcére Lucii má údajne Ivana dobrovoľne za jej loajalitu mesačne posielať peniaze. "Ponúkla jej, že jej bude posielať 15 000 korún (618 eur) ako príspevok pre ňu a ďalších 7 000 korún (288 eur) na deti," uviedol informovaný zdroj. Kto vie aspoň trochu počítať, si iste vie porovnať sumu z podielu dedičstva po otcovi, keby sa ho nevzdala a tieto v podstate "drobné". Na rozdiel od nej ale najstaršia Gottova dcéra Dominika nedostáva ani halier, keďže s Ivanou nevychádza. Argumenty niektorých, že jej otec kupoval kedysi drahé dovolenky, prispieval na pohodlný život vrátane kúpy auta a bytu, nie sú celkom namieste. Bola jeho prvá dcéra, dlho jediná a pri jeho príjmoch to naozaj nemohol byť problém. Nuž ale, o svojom osude rozhodla sama, keď sa rozhodla pristať na do značnej miery nefér dohodu o vzdaní sa dedičstva.

Najčítanejšie