Jasno
17°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Desivé chvíle Pawlowskej! Vážná autonehoda, musel zasahovať vrtuľník!
Zdielať na

Desivé chvíle Pawlowskej! Vážná autonehoda, musel zasahovať vrtuľník!

Archívna reportáž

Už dlhé roky dokáže mnohých zabávať svojimi vtipne opísanými príbehmi zo života a bonmotmi obľúbená spisovateľka Halina Pawlowská (68). Ešte stále jej to ide, a tak sa jej priaznivci mali možnosť nedávno dozvedieť, akú nepríjemnosť zažila počas tých najhorúcejších dní tohto leta. Rozhodne nešlo o vtipnú stiuáciu, keďže sa jednalo o dopravnú nehodu s dramatickým priebehom.

​Už to, do akej rodiny sa narodila úspešná autorka mnohých kníh a moderátorka Halina Pawlowská, bolo predurčením, že to bude mať v živote veľmi pestré. Svoje detstvo a mladosť v malom byte so svojským otcom, imigrantom ukrajinského pôvodu a mamou, typickou učiteľkou, opísala veľmi vtipne v desiatkach príbehov. Aj keď bola rodina a vzťahy vždy nosnou témou jej poviedok, nevyhýba sa ani iným oblastiam. Aktuálne sa podelila o svoju trpkú skúsenosť na cestách Českom.

Jej cesta autom po diaľnici za horúceho dňa prebiehala v pohode až do momentu, keď ju zastavila nehoda motorkára. Pred jej očami sa diali veci ako z akčného filmu. Zostala z toho natoľko v šoku, že na to všetko len pozerala a nenapadlo jej ani fotiť.  "Motorkára zachraňovala helikoptéra, všetky akcie trvali hodinu," zdieľala desivú príhodu, ktorá sa odohrávala pred jej očami. 

Toto o sebe Halina prezradila v Krausovej šou:

Našťastie, nebola to ona, kto bol v priamom ohrození, no neprežívala to dobre. "Vonku bolo tridsaťsedem a ja so svojou alergiou na rozdiely teplôt som sa triasla v aute s klimatizáciou," vysvetľovala jej situáciu, ktorá sa pri nadváhe a vyššom veku dá chápať, ako veľmi nepríjemná. Navyše, stres jej spôsobila aj situácia, ktorá sa jej pred očami odohrávala, keď bolo jasné, že ktosi tam bojuje o život.

Halina si život užíva, hoci nie všetko bolo v jej prípade vždy dokonalé:

Dopravnú nehodu na vlastnej koži ako jej účastníčka zažila vlani, keď cestovala so svojou kamarátkou do Viedne. Vtedy jej však nebolo všetko jedno a iste pritom stratila aj svoj typický zmysel pre humor. "Prežili sme, stále sa ale klepem..," priznala sa. Od cestovania ju však nehody zatiaľ neodradili. Vyjadrila to v krátkosti pre ňu typicky vo veršoch: "A cestovanie je hrozné aj krásne. Takže: Pokiaľ môžeš, krovky dvíhaj, starobe ešte šancu nedaj!" Halina je jednoducho nezmar aj vo svojom veku, ostáva veriť, že podobne dobre obstál aj motorkár z nešťastnej nehody.

Najčítanejšie