Jasno
16°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Slovenská herečka (†41) podstúpila asistovanú samovraždu! Ochromili ju vážne zdravotné problémy
Zdielať na

Slovenská herečka (†41) podstúpila asistovanú samovraždu! Ochromili ju vážne zdravotné problémy

Zdroj: SITA

Veľmi smutná správa prišla zo Švajčiarska, krajiny, kde je legálna asistovaná samovražda. Pre takéto ukončenie života sa, žiaľ, rozhodla rodáčka z Popradu, roky žijúca a pôsobiaca v Hollywoode, Katarína Paveleková. Pred necelými dvomi rokmi do jej života vstúpili náhle vážne zdravotné problémy.

​Podľa dostupných informácií, ktoré zverejnila samotná Katarína na sociálnej sieti, sa rozhodla ukončiť svoj život na švajčiarskej klinike špecializovanej na asistovanú samovraždu po období ťažkej choroby. Pritom ešte pred dvomi mesiacmi bola na dovolenke v egyptskej Hurghade, no jej zdravie bolo už dlhšiu dobu ťažko skúšané, ako priebežne informovala.

Posledný príspevok modelky a herečky pôsobiacej v Hollywoode je z prvého júna a informuje o svojom smutnom rozhodnutí ukončiť svoj život. Píše o diagnóze myalgická encefalomyelitída, známa aj ako chronický únavový syndróm spojený s bolesťou svalov a zápalom mozgu a miechy. Dodala, že má zároveň podozrenie aj na amyotrofickú laterálnu sklerózu (ALS), známu aj ako Lou Gehrigova choroba. Ide o zriedkavé neurologické ochorenie, ktoré postihuje motorické neuróny, ktoré ovládajú dobrovoľný pohyb svalov. 

Maličkú rolu získala Katarína aj v trháku Vtedy v Hollywoode:

No šokujúce sú jej ďalšie slová, keď spojila vznik choroby s posilňujúcou dávkou vakcíny proti covidu. "Posilňujúca vakcína, ktorú som dostala pred vyše rokom, totálne zničila moje zdravie, moje telo a môj život. Nie je inej cesty ako ukončiť moje utrpenie, ako cez rozhodnutie, ktoré som spravila," šokovala vyjadrením k smutnému rozhodnutiu.  "Táto choroba má ochromila, znemožnila mi pracovať alebo viesť spoločenský život a nie som už vôbec schopná si užívať život. Dýchanie sa pre mňa stalo ťažším a ťažším a bolestivým, a funkcia mojich pľúc sa zhoršovala," napísala a poďakovala priateľom a blízkym za podporu v uplynulom roku.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Kat. P (@kat.pave)

Jednou z dobrých priateliek zosnulej herečky bola aj herečka Lucia Oškerová (32), ktorá čaká bábätko s hercom Michaelom Anthonym Hallom (55). Práve na jej predpôrodnej oslave "baby shower", kde bol okrem iných aj Robert Downey Jr., bola pred dvomi mesiacmi aj Katarína a jej slová zneli optimisticky, tešila sa na bábo svojej kamarátky. Nie je známe, čo sa v priebehu pár týždňov udialo, že to bolo neznesiteľné až na neúnosnú hranicu. Katarína si zahrala vo viacerých filmoch menšie roly, napríklad po boku Iana Zieringa a Tary Reid vo filme Žraločie tornádo, ukázala sa aj v trhákoch Vtedy v Hollywoode či Babylon, alebo Fool's Paradise.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Kat. P (@kat.pave)

Pre ženu

Najčítanejšie