Oblačno
17°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Najhoršie obavy sa potvrdili! Turisti našli ostatky nezvestného herca!
Zdielať na

Najhoršie obavy sa potvrdili! Turisti našli ostatky nezvestného herca!

Zdroj: pexels.com

V januári obletela svet správa o nezvestnosti známeho britského herca, 65-ročného Juliana Sandsa. Milovník hôr sa vybral na túru v južnej Kalifornii, žiaľ, ako je už jasné, stala sa mu osudnou.

​Turisti v sobotu našli ľudské pozostatky v horskej oblasti, kde pred piatimi mesiacmi zmizol herec Julian Sands, informovali úrady. Telo bolo objavené okolo desiatej hodiny dopoludnia v divočine neďaleko hory Mount Baldy, píše DailyMail.

Sandsa, vášnivého turistu a horolezca, nahlásili ako nezvestného 13. januára po tom, ako sa vydal na vrchol trojtisícovky ležiacej niečo vyše tri kilometre východne od Los Angeles. Región však počas zimy sužovali silné búrky. Skúsení turisti túto horu označujú za jednu z najsmrteľnejších hôr v USA a uvádza sa, že patrí k smutne rekordnej v počte úmrtí a zranení v USA. Od roku 2020 sa na Mount Baldy uskutočnilo viac ako 100 pátraní po nezvestných turistoch, pri šiestich bolo potvrdené úmrtie.

Julian Sands po boku hviezdnych kolegov vo filme Izba s vyhliadkou:

V piatok jeho rodina vydala prvé vyhlásenie od Sandsovho zmiznutia. "Juliana si naďalej uchovávame v našich srdciach s jasnými spomienkami na neho ako na úžasného otca, manžela, bádateľa, milovníka prírody a umenia a ako na originálneho a  tvorivého umelca," uvádza sa vo vyhlásení.

Sands ako zloduch vo filme Warlock:

Sands sa narodil v roku 1958 v Yorkshire v severnom Anglicku. Sands spočiatku dostával menšie úlohy, hral po boku Anthonyho Hopkinsa v televíznom filme Ženatý muž z roku 1983 a objavil sa vo filme Privates on Parade o vojenskej zábavnej skupine v Malajzii z konca 40. rokov 20. storočia. Jeho prvou veľkou produkciou bol film The Killing Fields z roku 1984, uznávaná historická dráma o Červených Khméroch v Kambodži. Sands si v tomto trojnásobným Oscarom ocenenom filme zahral novinára Jona Swaina. Najviac ale Sandsa preslávila úloha vo filme "Izba s vyhliadkou" z roku 1985. Bol ženatý s novinárkou Evgeniou Citkowitzovou a ostali po ňom tri dospelé deti.

Najčítanejšie