Skoro jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Hrycovú zrazil skon otca na kolená! Priznala užívanie tabletiek, už má pred sebou len týždeň!
Zdielať na

Hrycovú zrazil skon otca na kolená! Priznala užívanie tabletiek, už má pred sebou len týždeň!

Archívna reportáž

V duši filmovej producentky Wandy Adamik Hrycovej (45) panuje už roky smútok a bolesť nad stratou jej brata Huga († 22), ktorý tragicky zahynul iba pár dní pred Vianocami v roku 2008. Akoby to nestačilo, vlani v januári zomrel aj jej otec, herec Andy Hryc (†71), po ťažkom boji s akútnou leukémiou. To už Wanda nedokázala zvládať bez vážnych následkov na psychike. Ako sa zverila na sociálnej sieti, musela začať užívať antidepresíva.

​Pre mnohých nie je jednoduché preniesť sa cez ťažké časy. Wanda Hrycová o tom vie svoje a rozhodla sa prostredníctvom vlastného príkladu pomôcť aj druhým. Na sociálnej sieti vyrozprávala svoj príbeh o ťažkom vyrovnávaní sa so smrťou jej milovaného otca Andyho Hryca, čo ju psychicky poznačilo viac, ako si chcela pripustiť. "Áno, aj mne sa zdalo nepochopiteľné, ako môžem ja, zdravá žena so zdravými deťmi, v zdravom a milujúcom partnerskom vzťahu, so zdravými vzťahmi v rodine a medzi kamarátmi, spokojná v práci, teda bez nejakých zjavných životných problémov, mať problém sama so sebou... A predsa!" priznala táto navonok silná žena prekvapujúcu informáciu.

Po otcovom odchode na druhý svet začala pociťovať prvé príznaky depresie. "Konštantná únava, srdce v krku, tlak na hrudi, samovoľné plačlivé stavy, nemáte radosť zo života," opísala svoje stavy, ktoré sa zhodovali so symptómami depresie. Zvolila preto cestu pomoci u psychiatra a ten jej predpísal lieky, ktoré pomohli, aby sa cítila lepšie. No nemali by sa užívať pridlho a Wandina cestou s touto barličkou sa končí.

Wanda svojho otca nesmierne milovala a bojovala s ním a za neho do poslednej chvíle:

"Po roku a pol užívania antidepresív ma čaká už len jeden posledný týždeň. Tabletky je potrebné vysadzovať postupne a ja sa z 15 mg denne dostávam na záverečný týždeň – 5 mg každý druhý den a finito! Teším sa, že končím, ale ešte viac ma teší, že mi pomohli vyriešiť problém," vysvetľovala s pocitom radosti, ako sa konečne po čase zbaví liekov. Snáď sa jej už depresia nevráti a v ich rodine už skončili smutné udalosti.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Wanda Adamik Hrycova (@wandahrycova)

S trápením zo skonu syna a neskôr aj manžela sa ale najviac potýkala, pochopiteľne, Wandina mama, Veronika Hrycová. "Mamička to nedávala psychicky, kdekoľvek sa pozrela videla jeho, takže sme vymaľovali, prestavali a ja som prebrala jeho pracovňu, kde bol celý jeho život," zverila sa Wanda, ktorá je pre mamu veľkou oporou. Spravila čo sa dalo, aby mame pomohla "prežiť" po skone jej milovaného manžela. Pritom má už svoju domácnosť a rodinu s manželom a tromi synmi, no je jasné, že u Hrycovcov bola rodina vždy pevná. O to ťažšie nesú straty. Našťastie, aj Wanda sa s tým dokázala vyrovnať.

Najčítanejšie