Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Obľúbený seriálový herec prehral súd! Až 30 rokov za znásilnenie, jeho manželka sa zrútila!
Zdielať na

Obľúbený seriálový herec prehral súd! Až 30 rokov za znásilnenie, jeho manželka sa zrútila!

Zdroj: Instagram/DM

Po verdikte poroty na súde v LA, v procese vedenom proti hercovi Dannymu Mastersonovi (47) mnohí stratili reč. Ažda najviac hercova manželka Bijou Philips, ktorá sa zrútila v slzách. Uznali ho totiž vinným v súvislosti s obvinením zo znásilnenie dvoch žien, navyše zamietli jeho žiadosť o prepustenie na kauciu, a tak smeroval v putách zo súdnej siene rovno do cely. Ďalšie pojednávanie sa bude konať až 4. augusta. Súd si pritom posvietil aj na scientológov, kde údajne Masterson zastáva vplyvnú pozíciu, čo vyvolalo v ich radoch napätie.

​Stredajšie súdne pojednávanie s Dannym Mastersonom ohľadom obvinenia zo znásilnenia troch žien bolo už druhým v poradí. Na prvom vlani v novembri uviazla porota vo všetkých bodoch a skončilo sa bez výsledku, píše portál DailyMail. Medzitým sa zrejme našli ďalšie dôkazy, aby ho teraz uznala vinným. Po vynesení verdiktu o jeho vine v dvoch z troch obvinení bol evidentne v šoku. Keď ho súdni zriadenci spútali a odvádzali do cely, začala jeho manželka Bijou Philips, taktiež členka scientologickej organizácie, plakať, až ju musela sudkyňa Charlaine Olmedo upozorniť, aby "udržala pokoj, alebo vyšla von".

Na druhej strane jedna z obetí herca mala dôvod na radosť: "Prežívam zložité emócie – úľavu, vyčerpanie, silu aj smútok, keď už viem, že ten, kto ma zneužil, ponesie za svoje kriminálne jednanie zodpovednosť."   Žalobkyne, ktoré DailyMail identifikuje ako Jane Doe 1 až 3, boli tiež scientologičkami. Všetky tri obvinili Mastersona zo znásilnenia a tvrdia, že dôvodom, prečo im tak dlho trvalo, kým prípad nahlásili polícii, bol ich strach z odplaty zo strany scientologickej cirkvi. Po nahlásení mali byť podľa ich výpovede pred súdom odtiaľ obťažované a zastrašované.

Masterson zažiaril v seriáli Tie roky sedemdesiate:

Masterson, ktorý si zahral úlohu Stevena Hydea v That '70s Show, ale aj Roostera v pomerne novom seriáli Ranč, mal Jane Doe 1 aj 2 znásilňovať vo svojom dome v Hollywood Hills v rokoch 2001 až 2003. Tretiu obeť údajne znásilnil v Toronte, ale to sa zatiaľ nepreukázalo, avšak ak sa tak stane, hrozí mu 45 rokov väzenia až doživotie. Obvinený bol od zatknutia pred tromi rokmi na slobode vďaka kaucii vo výške 3,3 milióna dolárov. Tá mu bola tentokrát zamietnutá.

Danny v seriáli Ranch pred pár rokmi. Zo seriálu musel pre obvinenia zo znásilnení predčasne odísť:

Okresný prokurátor Los Angeles George Gascón vo vyhlásení po vynesení rozsudku uviedol: "Chceme vyjadriť našu vďačnosť trom ženám, ktoré sa prihlásili a statočne sa podelili o svoje skúsenosti. Ich odvaha a sila boli inšpiráciou pre nás všetkých. Aj keď sme sklamaní, že ho porota neodsúdila vo všetkých bodoch, rešpektujeme jej rozhodnutie. Verdikty vynesené porotou v tomto prípade bolo nepochybne ťažko dosiahnuť a ďakujeme porotcom za ich službu." Verdikt padol až na ôsmy deň rokovania poroty. Sudkyňa Olmedo označila Mastersonove prečiny za "vážne a násilné zločiny" a kvôli trvajúcemu potenciálnemu riziku v jeho pokračovaní násilia zamietla námietku jeho právnika Philipa Cohena, ktorý žiadal, aby jeho klientovi umožnili zostať na kaucii v domácom väzení s monitorom.

Najčítanejšie