Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Posledná rozlúčka s Danielom Heribanom lámala srdcia. Rodina ho ale pochovala už cez víkend
Zdielať na

Posledná rozlúčka s Danielom Heribanom lámala srdcia. Rodina ho ale pochovala už cez víkend

Minulú stredu obletela Slovensko smutná správa. Vo veku 43 rokov opustil tento svet multitalentovaný umelec Daniel Heriban po tom, čo utrpel akútnu disekciu aorty. Nepomohla mu ani návšteva lekára niekoľko hodín pred skonom, ani nadránom privolaná záchranka. V srdciach jeho blízkych, kolegov, ale aj fanúšikov ostala obrovská diera.

V Slovenskom národnom divadle sa v utorok konal pietna spomienka na Daniela Heribana. Od 11.00 h sa s ním lúčia kolegovia z dvoch divadiel, v ktorých najdlhšie pôsobil, ale aj herci a spolupracovníci, ktorí s umelcom nakrúcali seriály a filmy, a ďalšie osobnosti. Prvá divadelná scéna tiež zriadila kondolenčnú knihu, do ktorej môže verejnosť zapísať spoluúčasť i spomienky na mimoriadne talentovaného umelca.

Dojímavá posledná rozlúčka bola pretkaná Danielovou hudobnou tvorbou, k slovu sa ale dostali aj mnohí jeho hereckí kolegovia, ako napríklad Jana Oľhová, Michal Kubovčík, Petra Polnišová či Branislav Jobus. V sále bolo počuť vzlyky, smútok pohltil každého, či už pri Danielových piesňach, alebo dojímavých príhovoroch.

"Správa o tvojom skone bolí ako rana elektrickým prúdom. Nevieme sa nadýchnuť. Ešte pred pár dňami si mi napísal, že si mimo systém a hneď, ako prídeš, sa mi ozveš a ja stále čakám," povedala Polnišová, ktorá hrala v seriáli Heribanovu priateľku. Dodala, že pracovať s ním bolo požehnanie, nakoľko bol "úkaz". 

Dojímavé slová venovala exmanželovi aj herečka Slávka Halčáková:

Hoci sa posledná rozlúčka odohrala až dnes, Heribana rodina pochovala v absolútnej tajnosti v úzkom kruhu najlibžších už cez víkend, ako informoval denník Nový Čas. Pochovali ho v Suchej nad Parnou, kde žijú jeho rodičia.  Ich posledný odkaz milovanému synovi znel: "Spi sladko synček drahý... Mamička a tatinko." Podobne láskyplné slová zanechali zosnulému aj jeho najdrahší - manželka a traja synovia: "Ľúbime ťa, Kamilka, Theo, Viky, Martinko.

Najčítanejšie