Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Kuchařovej zvrat, otáča to proti Brzobohatému! Seba považuje za obeť kyberšikany!
Zdielať na

Kuchařovej zvrat, otáča to proti Brzobohatému! Seba považuje za obeť kyberšikany!

Archívna reportáž

Po prepuknutí kauzy okolo uniknutej žiadosti o cirkevnú anuláciu manželstva Taťány Kuchařovej (35) a Ondřeja Brzobohatého (40), sa objavila obrovská vlna podpory celebrít z českého šoubiznisu v prospech herca. Ten tvrdí, že text dokumentu jednoznačne poslala médiám jeho exmanželka, aby sa mu pomstila, ako mu vraj raz aj sľúbila. Po tom všetkom sa ale cíti byť práve Kuchařová obeťou mediálnych útokov aj kyberšikany. Zdá sa, že sa všetci trochu unáhlili vo svojich vyjadreniach.

​Nezávislá advokátka poukazuje na to, že Ondřej Brzobohatý musel dať súhlas, aby denník Blesk mohol citovať z cirkevnej žaloby, inak by sa tak stať nemohlo. "Zverejnenie a medializácia časti obsahu cirkevnej žaloby na anuláciu manželstva pani Taťány Kuchařovej a pána Ondřeja Brzobohatého, ktorá obsahuje rad detailov týkajúcich sa ich súkromia, intímneho života, zdravotných záležitostí a podobne, podľa nášho názoru predstavuje protiprávny zásah do osobnostných práv oboch aktérov," zverejnili na portáli iDNES.cz závažné upozornenie advokátky Evy Ondřejovej, uznávanej odborníčke v oblasti ochrany osobnosti, mediálneho práva a rodinného práva.

Mala tiež uviesť, že kánonické rozvodové konanie je vždy neverejné a riadi sa zásadou o striktnej mlčanlivosti, teda nie je v záujme, aby média ani verejnosť získali informácie ako zo spisu, tak ani z priebehu jednania. "Pokiaľ jeden z exmanželov mal informáciu, že sa bulvár chystá zverejniť detaily z neverejného riadenia, mohol podať návrh na nariadenie predbežného opatrenia, ktorým by súd zakázal zverejňovať súkromné informácie," píše ďalej v liste s tým, že "potvrdenie, šírenie a súvisiace rozhovory či komentáre v médiách je možné objektívne považovať za citeľný zásah predovšetkým do osobnostných práv pani Taťány Kuchařovej, pričom ďalšou medializáciou a eskaláciou celej záležitosti sa tento už intenzívny zásah ďalej prehlbuje ako zo strany médií, tak tretích osôb".

Smutný príbeh rozvodu manželstva týchto dvoch českých osobností šoubiznisu plní stránky už dva roky:

​Kuchařová sa na sociálnej sieti ohradila voči verejným útokom po rozhovore exmanžela pre Blesk. "Kyberšikana, ktorej teraz čelím, má niekoľko rovín. Jednou z nich je obviňovanie z homofóbie," posťažovala sa Táňa, ako sa jej to dotýka po rokoch práce v neziskovom a ľudskoprávnom sektore, kde "bojuje za práva žien, menšín, manželstvá pre všetkých". Pravdou je, že aj jej najlepší kamarát je z radov LGBTIQ+, a tak jej skutočne len ťažko možno vyčítať homofóbnosť.

"Nikto nevidel môj text, ale každému je všetko hneď jasné. Dôkazy nikto nepotrebuje. Zvlášť ma to mrzí u ľudí, od ktorých by som čakala viac," zhodnotila Kuchařová dianie ostatných dní na jej konto. Na záver zdôraznila, že "nikdy nepoužila slovné spojenie sexuálna deviácia", ani neposielala ex "k sexuológovi zo strachu, že je homosexualita dedičná". Podľa nej, na rozdiel od všetkých čo im príde normálne podporiť jedného a druhému vyjadriť nenávisť, je "skutočne tolerantná". Isté je, že tento prípad je smutný pre obe strany, azda si už všetci želajú, nech sa rýchlo uzavrie definitívny koniec tohto manželstva.

Najčítanejšie