Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Výsledky pitvy sú známe! TOTO bola príčina smrti Daniela Heribana († 43)
Zdielať na

Výsledky pitvy sú známe! TOTO bola príčina smrti Daniela Heribana († 43)

Archívna reportáž

V stredu ráno Slovensko obletela mimoriadne smutná správa. Naposledy vydýchol všestranne nadaný umelec, herec, spevák, muzikant i textár Daniel Heriban. Pomôcť mu, žiaľ, nedokázala ani privolaná záchranka.

​​Večer pred smrťou navštívil trnavský rodák Daniel Heriban pohotovosť, bolo mu nevoľno a mal silné bolesti chrbta. Žiaľ, zrejme sa nepodarilo zistiť, aké fatálne následky môže mať jeho stav. Informáciu o zistení z pitvy zverejnil denník SME.

​Špekulácie, ktoré sa rozbehli na sociálnych sieťach azda zastaví správa, že príčinou úmrtia Daniela Heribana bola "akútna disekcia aorty". Ide o hlavnú tepnu, ktorá "vychádza zo srdca a zásobuje krvou celý organizmus".  Ako sa uvádza v odbornom článku na portáli Solen.sk, "akútna disekcia aorty typ A je životohrozujúci stav spojený s vysokou morbiditiou a mortalitou, vyžadujúci okamžitý chirurgický zásah. Až 40 % pacientov zomiera bezprostredne pri prvých príznakoch aortálnej disekcie".

Daniel prinášal radosť aj deťom jeho projektom Niečo úsmevné:

Ďalej sa v článku uvádza, že "asi v 96 % prípadov sa aortálna disekcia prezentuje silnou ostrou bolesťou, ktorá má náhly nástup", čo bol presne prípad Heribana. Zrejme aj preto sa Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou sám podujal posvietiť si na konanie zdravotníkov, ku ktorým prišiel Daniel večer pred skonom so silnou bolesťou chrbta. "Úrad aktuálne tento prípad posudzuje, nateraz však nemá dostatok relevantných informácií. Dôvody pre dohľad z vlastného podnetu v súčasnosti analyzujeme," vyjadrila sa pre Nový Čas hovorkyňa ÚpDnZS Monika Hudecová. Nepochybne bude dobré, ak sa zistí pravda a nastavia, Danielovi to už ale, žiaľ, život nevráti.

Najčítanejšie