Skoro jasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Národné divadlo dojalo rozlúčkou s Heribanom, zverejnili dátum pietnej spomienky pre verejnosť!
Zdielať na

Národné divadlo dojalo rozlúčkou s Heribanom, zverejnili dátum pietnej spomienky pre verejnosť!

Archívna reportáž

V stredu 24. mája obletela Slovensko mimoriadne smutná správa. Navždy odišiel multitalentovaný umelec a človek, ktorého mal rád azda každý a kolegovia ho mali úprimne v úcte. Cítiť to z každého jedného statusu, z každej vety vyrieknutej v spomienke na Daniela Heribana, ktorý opustil tento svet priskoro, vo veku 43 rokov.

​Muzikantovi, hercovi, textárovi či skladateľovi Danielovi Heribanovi zlyhalo srdce a ani privolaní záchranári už nedokázali zvrátiť smutný osud. Nepredstaviteľný žiaľ prežíva jeho manželka a traja synovia, no hlboký smútok cítiť z každej jednej vety, ktorú v spomienke na Daniela napísali jeho priatelia či kolegovia.

No nielen ľudia zo šoubiznisu, ale aj bežní televízni diváci či priaznivci divadla len ťažko prijímajú krutú správu. Slovenské národné divadlo aj pre nich organizuje pietnu spomienku na zosnulého umelca, ktorá sa bude konať v novej budove SND v utorok 30. mája 2023 o 11.00 hodine.

Daniel ohromoval za mikrofónom, za klavírom, pred kamerou, aj na divadelných doskách:

"Vstup pre verejnosť hlavným vchodom od 10.15 hod., vstup do Sály činohry o 10.30 hod. Kondolenčná kniha na vyjadrenie spoluúčasti i spomienok na mimoriadne talentovaného umelca je k dispozícii vo foyer činohry v novej budove SND vždy hodinu pred aktuálnym predstavením," zverejnilo SND spolu so Slovenským komorným divadlom v Martine na sociálnych sieťach.

Zaspomínali si aj na rok 2014, keď sa stal Heriban členom Činohry SND. "Na javisko Činohry SND vstúpil skromný, ale herecky vyzretý muž, občas glosátor, citlivý pozorovateľ, občas plný úvah nad neistotou sveta, inokedy trpký humorista. Doniesol nadhľad, ľudskosť, smiech, slobodu, pokorné hľadanie postáv, otvorenosť mysle aj množstvo prirodzených pochybností, ktoré na seba nové prostredie viaže," stojí v rozsiahlej spomienke. Posledné slová povedali všetko, čo cíti azda každý: "Jeho náhly odchod je prekvapenie, je šok, je výkričník, je zastavenie".

Najčítanejšie