Oblačno
22°
Bratislava
Blažena
11.5.2024
Hviezdny herec bojuje s rakovinou v poslednom štádiu! TOTO ju vraj spustilo!
Zdielať na

Hviezdny herec bojuje s rakovinou v poslednom štádiu! TOTO ju vraj spustilo!

Zdroj: youtube/screenshot

Bol ikonou bojových filmov z prelomu 80. a 90. rokov, spolu s hviezdami ako Jean Claude Vam Damme, Sylvester Stallone či Arnold Schwarzenegger patril Dolph Lundgren (65) medzi špičku. No tak, ako pôsobil na plátne ako nezdolný obor, v živote mu pripravil osud nerovný boj - s rakovinou.

​Švédsky herec, ktorého preslávila rola boxera Ivana Draga vo filmovej sérii Rocky, sa len nedávno po prvýkrát priznal, že mu diagnostikovali rakovinu. V relácii In Depth With Graham Bensinger povedal, že pred ôsmimi rokmi mu našli nádor v obličke, no tým to neskončilo.

"V roku 2015 mi v obličke našli nádor, ktorý mi odstránili, ale potom mi urobili biopsiu a zistili, že je zhubný," zaspomínal si na najťažšie slová, aké kedy od lekára počul. V priebehu piatich rokov absolvoval vyšetrenia, ktoré dopadli dobre, no v roku 2020 absolvoval magnetickú rezonanciu, pri ktorej sa našlo "niekoľko ďalších nádorov" v tej istej oblasti. Lekár neskôr našiel v jeho pečeni "ešte jeden nádor", a dodal: "Vtedy mi začalo dochádzať, že je to niečo vážne".

Pripomeňte si Dolpha v jeho akčných scénach:

Dolph uviedol, že pôvodne dúfal, že nádor odstránia, no ako mu bolo povedané, už sa "príliš zväčšil" na operáciu. Namiesto operácie mu nasadili systémovú liečbu, no vyskytli sa vedľajšie účinky, ako napríklad hnačka a výrzaný úbytok hmotnosti. Dolph navštívil iného lekára a ten ho vyzval, aby si "dal v liečbe pauzu", pričom mu ale zistili nádory v pľúcach, chrbtici a žalúdku. "Myslím, že povedal dva alebo tri roky, ale z jeho hlasu som vyčítal, že si asi myslí, že je to menej," zveril sa Dolp s trpkými vyhliadkami na život. No dodal, že nie je zatrpknutý, ale ľutuje ľudí okolo seba, ako je jeho 25-ročná snúbenica Emma Krokdale a jeho dve dcéry Ida Lundgren (26) a Greta Lundgren (21).

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Dolph Lundgren (@dolphlundgren)

Išiel si pre ďalší názor a lekár mu ponúkol alternatívnu liečbu. "Do troch mesiacov sa tie veci zmenšili. Teraz sme v procese odstraňovania zvyšného zjazveného tkaniva týchto nádorov," zveril sa konečne aj s dobre znejúcou správou, no zďaleka nemá vyhraté. "V súčasnosti je to ale veľmi ťažké. Prognóza je taká, že dúfam, že keď ich odstránia, nebude tam žiadna rakovinová aktivita a lieky, ktoré užívam, potlačia všetko ostatné," neprestáva veriť v zázrak, pričom mu jeho onkológ sľubuje ešte roky života. "Človek si oveľa viac váži život. Vážite si, že máte to šťastie, že žijete, a každý okamih," zveril sa s poznaním, ktoré mu choroba priniesla. No priznal, že na začiatku svojej kariéry užíval steroidy, a priznal, že premýšľal nad spojitosťou s rakovinou. "Samozrejme, že ma to zarazilo, pretože to s tým mohlo mať niečo spoločné. Premýšľal som o tom," hovorí herec, no hľadať "vinníka" už azda nie je podstatné, dôležité je s chorobou bojovať aspoň tak, ako to dokázal vo filmoch.

Dolph a aktuálny rozhovor, kde priznal chorobu:

Najčítanejšie