Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Slávny moderátor zomrel len pár mesiacov po diagnostikovaní rakoviny
Zdielať na

Slávny moderátor zomrel len pár mesiacov po diagnostikovaní rakoviny

Zdroj: pexels.com

Hoci sa v našich končinách jeho talk show nevysielala, predsa meno Jerry Springer pozná azda každý. Tento kontroverzný a vplyvný moderátor, ktorého show formovala mnohých nasledovníkov, zomrel vo štvrtok vo veku 79 rokov.

​Springerova rodina potvrdila jeho úmrtie vo štvrtok vo vyhlásení pre časopis Rolling Stone, v ktorom uviedla, že zomrel pokojne vo svojom dome na predmestí Chicaga. Nedávno sa objavili správy, že Springerovi diagnostikovali rakovinu pankreasu, žiaľ, choroba nabrala rýchly spád.

"Jerryho schopnosť nadviazať kontakt s ľuďmi bola základom jeho úspechu vo všetkom, o čo sa pokúsil, či už to bola politika, vysielanie alebo len vtipkovanie s ľuďmi na ulici, ktorí sa chceli odfotiť alebo prehodiť pár slov. Je nenahraditeľný a jeho strata nesmierne bolí, ale spomienky na jeho intelekt, srdce a humor budú žiť ďalej," uviedol vo vyhlásení Jene Galvin, celoživotný priateľ a hovorca rodiny. 

V Jerryho show prichádzalo k veľkým odhaleniam, dojímavým momentom, no aj k fackám:

"Na pamiatku Jerryho vás rodina prosí, aby ste namiesto kvetov zvážili nasledovanie jeho ducha a venovali dar, alebo sa zaviazali k dobrému skutku pre niekoho v núdzi, alebo pre nejakú dôstojnú organizáciu na ochranu práv," odkázal Galvin miliónom fanúšikov rodiny. Aj sám Springer vždy hovoril: "Starajte sa o seba a o seba navzájom."

Jerryho show bola plná kontroverzií:

Springer má za sebou príbeh, ktorý by bol hodný samostatnej relácie. Narodil sa v roku 1944 v londýnskom metre, ktoré sa zmenilo na bombový úkryt, ako syn židovských utečencov z Pruska, ktorí utekali pred holokaustom. Springer a jeho rodina sa prisťahovali do Queensu v New Yorku, keď mal štyri roky. Štúdium práva ho priviedlo do Chicagu, kde strávil väčšinu svojho života. Ešte pred televíznou kariérou sa venoval politike. Najskôr pracoval na kampani Roberta F. Kennedyho a po nástupe do právnickej firmy v Cincinnati sa uchádzal o verejné funkcie v Ohiu, najprv neúspešne v roku 1970 o kreslo v Kongrese a potom úspešne kandidoval do mestskej rady Cincinnati. Springer nakoniec v roku 1977 pôsobil jeden rok ako starosta Cincinnati. V roku 1982 sa uchádzal o post guvernéra za Demokratickú stranu, ale nepodarilo sa mu získať nomináciu strany.

Najčítanejšie