Skoro jasno
21°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Jedna z najkrajších českých herečiek o živote s dcérou s autizmom: Má anjelský dar!
Zdielať na

Jedna z najkrajších českých herečiek o živote s dcérou s autizmom: Má anjelský dar!

Zdroj: Profimedia

Už na prvý pohľad je vidieť, že česká herečka Mahulena Bočanová (56) nie je žiadna krehotinka, ktorú zloží hocijaká maličkosť. Možno aj preto jej osud pripravil neľahkú skúšku v podobe jej dcéry Mariny (21), ktorej krátko po narodení diagnostikovali autizmus a neskôr aj epilepsiu. Iste to nie je pre Mahulenu ľahké, keď na ňu musí neustále dozerať ako na malé dieťa, ale váži si zvláštne dary, ktoré v súvislosti s tým dostáva od osudu.

​Na základe fotografií, ktoré na sociálnej sieti zdieľa Mahulena Bočanová, už na pohľad vyzerajú s dcérou Márinkou ako dve rozdielne bytosti. A sú nimi aj naozaj - hoci len vizuálne. Svet krehkej pôvabnej blondínky s hendikepom je veľmi rozdielny od maminho. Tá kráčala úspešne už od mladosti za svojou hereckou kariérou, ale v partnerských vzťahoch sa jej veľmi nedarilo. Po prvom manželstve jej nevyšlo ani druhé s podnikateľom Viktorom Mrázom, otcom jej dcéry, a neskôr ani jej ďalšie vzťahy. Pevný zväzok na celý život má však so svojou milovanou Márinkou.

Aj keď sa Mahulena snažila byť čo najviac nápomocná svojej dcére, limitovala ju kariéra herečky. Mala do mesiaca aj vyše dvadsať predstavení a plus nakrúcanie v televízii, aby čo najviac zarobila na komfortný život pre ňu a Márinku. Až pandémia koronavírusu ju zastavila a je za to vďačná. "Covid bol pre mňa zmenou k lepšiemu. Zostala som doma, prestala som pracovať. Musela som, takže som nemala výčitky svedomia, že to robím z nejakého rozmaru. Ale mne a mojej dcére to zlepšilo život. Dcéra je autistka a tým stereotypom, že sme boli spolu od rána do večera, som jej veľmi prospela. Urobila veľký krok vpred. Bolo to prospešné minimálne pre ňu, ale aj pre mňa," zverila sa nedávno v Show Jana Krausa.

V šou si to Mahulena vyskúšala už druhýkrát:

Odrazu pochopila, že ako jej, tak aj dcére, spomalenie pracovného tempa prospelo. "Začala som žiť normálny život, keď nie ste každý deň v aute a nejazdíte na cesty s divadlom. To sa skončilo a je zo mňa domáci pecivál," konštatovala úspešná herečka, ktorá sa ale svojej kariéry nevzdala, stále hrá v seriáli a čaká ju aj po piatich rokoch nakrúcanie filmu. Keď nie je doma, stará sa o dcéru opatrovateľka.

Mahulena svojej milovanej dcérke tak trochu obetovala aj vzťah s mužom,  pri výbere partnera je veľmi opatrná. "Ak si niekoho pustím k sebe tak blízko, že ho spozná aj Márinka, musí to byť extrémne dobrý človek. Tí, ktorí prešli mojím životom a Marinka ich spoznala, tak aj keď im leziem na nervy, tak Marinkou chcú vídať ďalej. Ona má anjelský dar, že komu vojde do života, tak na ňu nezabúda," vyznala sa herečka svojej jedinečnej dcérke. Márinka na prvý pohľad rozhodne nevyzerá, že niečo je s ňou inak, je skutočne krásna a pokojne by mohla robiť modelku. No osud to zariadil inak, Mahulena je ale vďačná, ako len matka môže byť.

Najčítanejšie