Polojasno
15°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Polícia obvinila Vémolu, hrozí mu basa! On sa tvári, že mu to je fuk!
Zdielať na

Polícia obvinila Vémolu, hrozí mu basa! On sa tvári, že mu to je fuk!

Archívna reportáž

Kauza s bielymi tigrami, ktorá vzbudila rozruch v decembri, neskončila. Vynorila sa na povrch ešte dôraznejšie, čo iste neprišlo vhod Karlosovi Vémolovi (37). Má krátko pred zápasom s neúprosným súperom Patrikom Kinclom (33) a práve toho upodozrieva, že v tom má prsty, aby ho psychicky nalomil. Nevyzerá to veľmi ružovo, ak by sa potvrdilo podozrenie, Karlosovi hrozí za nelegálne obchodoval s chránenými tigrami basa na tri roky. On to ale odmieta.

​Na otázky, čo je pravdy na tom, že je obvinený a trestne stíhaný v súvislosti s pašovaním bielych tigrov, odpovedal Karlos Vémola po svojom. "Presne toto sa dialo aj v decembri pred mojím zápasom v O2 Aréne. Je dôležité zdôrazniť, že ide o tú istú kauzu. Nie je to nič nové, nič sa nestalo. Polícia len ďalej pokračuje vo vyšetrovaní. Ja som predložil všetky dokumenty, povolenie na chov som dokonca na svojom instagramovom účte zverejnil. Všetko mám v poriadku. To, že to polícia ďalej vyšetruje, je asi úplne normálne a je absurdné, že by mi hrozilo nejaké väzenie," vysvetľoval pre Super.cz  s tým, že  má čisté svedomie. Ale podľa údajov získaných z policajných spisov Karlos papiere k tigrom v poriadku rozhodne nemá. 

"Terminátor" však tvrdí svoje a uviedol, aké načasovanie vidí medzi medializáciou kauzy s tigrami v decembri a teraz. "Je skôr úsmevné, že to vyšlo na povrch zas pred zápasom. Vôbec si z toho nič nerobím, niekto sa jednoducho snaží, aby tieto kauzy vznikali vždy pred zápasom, ale aj tak im to nebude nič platné," objasňuje. Podľa zistení eXtra.cz mal tento zápasník MMA získať nelegálne do držby dve mláďatá ohrozeného tigra bieleho a za úplatu jedného predať, čo je protizákonné a práve preto je trestne stíhaný. "Všade sa teraz dočítam, že mi hrozia tri roky väzenia. Tak to mi fakt nehrozí, aj keby bola pravda, čo si na mňa vymysleli v udaní, tak mi hrozí maximálne pokuta," ohradzuje sa Vémola s jeho právnickým povedomím.

Karlos Vémola sa záľubou v divokých šelmách nikdy netajil a rád sa pochváli:

Za problém si ale môže Vémola zjavne hlavne on sám, keď sa s tigrom chválil na Instagrame, hoci to chcel pripísať istému P. P., ktorému mal jedno tigrie mláďa predať a ten s ním hneď začal zdieľať príspevky na sociálnej sieti, čo si všimli aj colníci. Zisťovali, kde a koľko takých tigrov sa narodilo v Česku za poslednú dobu a našli iba tri. Je podozrenie, že Vémolove boli pašované a časť z nich mala slúžiť na potreby čínskej medicíny. Hovorkyňa polície Vlasta Suchánková potvrdila vyšetrovanie prípadu bez uvedenia podrobností. "V tejto chvíli môžem povedať len toľko, že sa prípadom zaoberáme, ale v tejto fáze nemôžeme byť bohužiaľ konkrétnejší. Informácie poskytneme v okamihu, keď nám to okolnosti konania dovolia," uviedla pre Novinky.cz, a tak si na výsledok teba počkať.     

Karlos si z obvinení nerobí veľkú hlavu:  

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie