Skoro jasno
16°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Šialená obeta hviezdneho herca! Pre rolu Draculu si nechal zbrúsiť vlastné ZUBY!
Zdielať na

Šialená obeta hviezdneho herca! Pre rolu Draculu si nechal zbrúsiť vlastné ZUBY!

Archívna reportáž

Cage sa prednedávnom oženil, s manželkou už majú aj bábo

Niektorí herci sa skutočne pre svoje povolanie narodili. No niektorí to možno až trochu preháňajú pri príprave na svoje úlohy. Patrí medzi v tom najlepšom zmysle slova aj hviezdny Nicolas Cage. Stvárnil desiatky rolí a v drvivej väčšine exceloval. Skutočne poctivá príprava pred nakrúcaním sa oplatila, je držiteľom mnohých ocenení, vrátane Zlatého glóbusu a Oscara. No teraz zašiel v príprave na rolu ešte ďalej.

​Nicolas Cage obetoval pre svoju novú úlohu Draculu vo filme Renfield nielen veľa času v maskérni, ale aj svoje vlastné zuby. Svetu to prezradil v rozhovore pre Variety jeho maskér Christien Tinsley. Známa filmová postava upíra Draculu je charakteristická predovšetkým svojím špicatým chrupom, ktorými vysáva krv zo žíl svojich obetí. Vo filme Renfield však tvorcovia stáli pred výzvou.

Nielenže mali vyniknúť hercove špičáky, teda očné zuby, ktoré obvykle pre rolu upírov stačia, ale aj všetky ostatné zuby mali nadobudnúť ostrý, špicatý tvar. Maskér Tinsely sa v rozhovore pre portál Variety priznal, že stál pred výzvou, pretože nemal čas vymýšľať pre film odliatky zubov a zubné protézy. Chcel mať možnosť rýchlejších úprav a riešenie ponúkla 3D tlačiareň.

Pomocou digitálnej akrylovej živice vymodelovali ostré zubiská pre upíra. Použitie novej technológie im tiež umožnilo vyrobiť zuby čo najtenšie. Aj keby sa zubná protéza počas nakrúcania zlomila, tlačiareň poskytla náhradu vo veľmi krátkom čase. No nebolo to také jednoduché. Aby zuby sadli Nicolasovi skutočne dôveryhodne, a tiež aby protéza neovplyvnila jeho reč, museli zabrať v ústach čo najmenej nadbytočného miesta. A to sa nedalo inak, ako zmenšením hercových vlastných zubov.

Hlavnú postavu stvárnil britský herec Nicholas Hoult:

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Nicholas Hoult (@nicholashoult)

Nicolas sa na to ochotne podujal a svoj chrup obetoval. Našťastie, je už v pomerne pokročilom veku, aby mu neprekážalo, že mu po filmovačke osadia napevno zubnú náhradu. Cageov Dracula prechádza vo filme štyrmi rôznymi fázami premeny. Prvá fáza Draculu zabrala až tri a pol hodiny líčenia od hlavy po päty. "Bola to kompletná hlava s protézami, zubnými protézami, celým telom, trupom, rukami a nechtami," vysvetľuje Tinsley. Čím viac sa frustrovaný upír v priebehu filmu regeneroval ľudskou krvou, tým sviežejšie mal vyzerať a konečné líčenie potom trvalo len asi 45 minút. 

Desivo zamaskovaný Cage:

youtube/screenshot Renfield

Najčítanejšie