Jasno
16°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Obrovská radosť u Jirku Korna! Bábo je na ceste!
Zdielať na

Obrovská radosť u Jirku Korna! Bábo je na ceste!

Archívna reportáž

U Kornovcov sa chystajú na významnú udalosť. Na svet sa chystá nový člen rodiny a všetci sa ho už nevedia dočkať. Ako spevák Jiří Korn (73), tak aj jeho bývalá manželka Kateřina Kornová (56) získajú onedlho nový titul – dedko a babička. Postará sa o to ich spoločná dcéra Kristína Kornová (30), ktorá si toto tajomstvo chránila až doteraz – kým sa na Instagrame známej fotografky Lenky Hatašovej neobjavila umelecky stvárnená čiernobiela fotografia s Kristíniným poriadne zaguľateným bruškom.

​O svojom súkromí baletka Kristína Kornová, už desať rokov pôsobiaca v baletnom súbore Národního divadle, nerada prezrádza detaily. Len vlani priznala, že má partnera a vo vzťahu s ním je veľmi spokojná. "Mám lásku, parťáka, kamaráta, rytiera, ktorý ma chráni, je tiež z brandže a zbytok si s dovolením nechám pre seba," veľmi pochvalne opísala muža, s ktorým už nejaký čas žije. Talent na tanec a spev zdedila po svojom slávnom otcovi Jirkovi Kornovi, čo si všimla jej mama Kateřina Kornová už v jej útlom veku. Od troch rokov bola členkou folklórneho súboru Valášek, no pri folklóre neostala.

K tomu, aby sa neskôr stala baletkou v pražskej Zlatej kapličke, viedla dlhá náročná cesta. Musela na sebe roky tvrdo pracovať, keď začala po piatej triede na základnej škole navštevovať pražské Tanečné konzervatórium. Nemala predtým žiadnu gymnastickú, klasickú ani inú baletnú prípravu, tancovala vždy len folklórne tance a musela to všetko po prijatí dohnať veľkým úsilím a drinou, často so zaťatými zubami.

Toto o sebe Kristína prezradila pred pár rokmi v šou Jana Krausa:

V tomto smere mala vzor vo svojej mame Kateřine, ktorá sa musela postarať o mentálne postihnutého syna, od Kristíny o dva roky staršieho brata Filipa, čo nie je vôbec ľahké. Kateřina Kornová bola pritom kedysi známou modelkou so skvelým vkusom, ktorý jej zostal doteraz, a svoju dcéru ovplyvňuje aj týmto smerom, ako sa priznala Kristína. No o jej tehotenstve doteraz mama mlčala ako partizán. "Pravda to je, ale k tomu sa musí vyjadriť dcéra. Ja k tomu nemám oprávnenie a bez jej súhlasu nič hovoriť nechcem. Je to jej život a jej dieťa. Jasné, že sa už nemôžeme dočkať," priznala len veľmi stručne krásnu novinu pre časopis Sedmička.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Lenka Hatasova (@hatasovalenka)

Povolanie baletky bude musieť Kristina načas zavesiť na klinec a venovať sa povinnostiam mamy. Tancom veľmi namáhané telo iste privíta oddych od každodennej driny v baletných výkonoch, ale ani starostlivosť o dieťatko nie je žiadna prechádzka ružovým sadom. Láska k nemu jej to všetko iste vynahradí, a niet pochýb, že aj slávny starý otec aspoň občas priloží ruku k dielu a o vnúča sa postará. Ako otec veľmi naporúdzi nebol, keď bola jeho kariéra ešte v plnom rozkvete.

Najčítanejšie