Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Hviezdna herečka si sťahuje prsia, je nonbinárna a kedysi jej povedali, že pre kameru nie je dosť pekná!
Zdielať na

Hviezdna herečka si sťahuje prsia, je nonbinárna a kedysi jej povedali, že pre kameru nie je dosť pekná!

Zdroj: youtube/screenshot Catherine called Birdy

Nepodarí sa len tak hocijakému hercovi či herečke zažiariť hneď v dvoch najsilnejších seriáloch ostatnej dekády. No 19-ročná Bella Ramsey je výnimka. Očarila divákov v seriáli Hra o tróny, kde sa ukázala v sympatickej úlohe detskej bojovníčky Lyanny z rodu Mormontovcov a označili za najväčší objav šiestej série. Teraz už dostala rovno hlavnú rolu - ako Ellie v seriáli The Last of Us, ktorý bol nedávno označený za seriál roka a je mega hitom v sledovanosti.

​Spočiatku fanúšikovia videohry Last of Us, podľa ktorej sa seriál nakrúcal, neboli nadšení výberom Belly Ramsey do hlavnej postavy Ellie. Nezodpovedala vraj jej verzii v hre, no pochybnosti sa rozplynuli, keď seriál prišiel na obrazovky. Aj tvorcovia seriálu The Last of Us, Craig Mazin a Neil Druckmann, si stáli za svojím rozhodnutím. Pri castingoch, ktorých uskutočnili viac ako 100, boli nároční. "Ellie je fascinujúca tým, že má v sebe veľa strachu a bujnosti dieťaťa, ale aj tú zvláštnu, smutnú, ťažkú, krásnu múdrosť a násilie," mieni Mazin, ktorý podľa toho hľadal jej predstaviteľku na castingu. "To, na čo čakáte, je osoba, ktorá ju urobí nepopierateľnou, pri ktorej si poviete: 'Aha, sme hotoví. Všetko je v poriadku.' A to bola Bella," vyznal sa z obdivu k mladučkej Ramsey.

V osobnom živote je vraj Bella Ramsey veľmi plachá, ale zároveň sa nebojí otvorenosti, aj keď sa tým stáva zraniteľná. V januári pre New York Times prezradila, že sa sama definuje ako nebinárna.  Vlani v decembri sa zverila, že 90 percent nakrúcania seriálu The Last One nosila sťahovací pás okolo hrudníka, "čo asi nie je zdravé, jej to ale umožnilo lepšie sa sústrediť na nakrúcanie." 

Herečka si zaspomínala, že jej kedysi odmietli dať úlohu, pretože nemala "hollywoodsky vzhľad", hoci režisérovi sa samotný herecký výkon páčil. Bella skutočne, v rozpore s jej menom, nie je klasicky šoubiznisovo pekná, no je skvelá v tom, čo robí a prináša to ovocie. Síce nedefinuje ako žena, ale to neznamená, že hrať ženské role nie je pre ňu uspokojivá skúsenosť. Nepotrpí si ani na špeciálne zámená a pokojne sa necháva oslovovať "ona". "To, čo ma trápi viac ako zámená je, keď ma nazývajú 'mladou ženou' alebo 'silnou mladou ženou', 'mladou dámou', ale ja jednoducho takou nie som," povedala Bella pre GQ magazín, ktorá si skutočne na ženskom vzhľade nezakladá, naopak, veľmi rada nosí pánske saká a obleky.

Aktuálne dojala mnohých sledovateľov slovami, ktoré venovala svojmu detskému ja ku dňu "Viditeľnosti trans ľudí". "Šťastný TDOV tomuto malému týpkovi! Na tomto obrázku som nepoznala slovo nebinárny. Ale vedela som, čo znamená. Neodmysliteľne. Pretože som vždy bola a vždy budem. Veľa lásky všetkým mojim trans, enby a gender funky priateľom," napísala a získala si tým obrovskú pozornosť, predovšetkým pozitívnu. Zdá sa, že táto mladá vegánka presne vie, ako to chce mať v živote nastavené a jej fanúšikom sa to zjavne zväčša pozdáva.

Bella a jej najsilnejšia scéna v Hre o tróny:

Najčítanejšie