Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Na nepoznanie! TÚTO hviezdu Slováci v seriáli milovali, je z nej úplne iný človek!
Zdielať na

Na nepoznanie! TÚTO hviezdu Slováci v seriáli milovali, je z nej úplne iný človek!

Zdroj: instagram/LL

Kto by nepoznal hlavnú hrdinku fantasy seriálu, nezdolnú Xenu. Aj keď sa seriál vysielal v rokoch 1995 až 2001, častokrát sa reprízuje a možno ho už smelo nazvať kultový. Herečku Lucy Lawless (55), vlastným menom Lucille Francis Ryan, ktorá pochádza z Nového Zélandu, táto rola preslávila a dodnes je symbolom silnej ženy. Stala sa ikonou aj v LGBT+ komunite. Veľmi sa angažuje za ich práva, je aj veľvyslankyňou Greenpeace. Na rozdiel od tmavovlasej hrdinky Xeny je v civile herečka pomerne nenápadnou blondínkou.

​Pre energickú herečku s pevnou stavbou tela bola rola Xeny ako vyšitá. Lucy Lawless sa nebála ísť ani do kaskadérskych kúskov a nevyhýba sa im dodnes. Na svoj vek, keď práve dovŕšila 55 rokov, má stále kopu energie aj odvahy. Už niekoľko rokov nakrúca mysteriózny krimi seriál My Life is Murder, teda Môj živote je vražda, kde stvárňuje nezdolnú súkromnú detektívku Alexu Crow. 

Zatiaľ čo obe hrdinky, Xena aj Alexa, ktoré si zahrala Lucy pred kamerou, sú rovnako odvážne, vizážou sú na nepoznanie. Tak, ako herečka v súkromí, je aj detektívka Alexa usadlo pôsobiaca blondína, na rozdiel od drsnej tmavovlásky Xeny. A skutočne, kto Lucy od čias Xeny nevidel, rozhodne by ju na ulici nespoznal. Vyzerá výborne, no rozhodne nie ako Xena. No zjavne v sebe stále má jej drsnosť, lebo kreativitu stále vysiela zvláštnym smerom.

Lawless je totiž aj výkonnou producentkou seriálu My Life is Murder a vymýšľa spolu s tímom rôzne spôsoby vrážd pre jednotlivé diely. "Zistili sme naozaj bizarné veci. Existuje veľa spôsobov ako zabiť ľudí, ktoré sú úplne nezistiteľné, Je to hrozné," zverila sa so svojimi obavami a je to pre ňu "morálny rébus", či je vôbec správne ich ukazovať a dávať tam ľuďom teoreticky návod. Do seriálu My Life is Murder vybrala Lucy aj niektoré víťazky súťaží drag queens, kde býva porotkyňou a je rada, že sa jej podarilo priblížiť v príbehu ich život.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Lucy lawless (@reallucylawless)

Aj keď je Lucy Lawless sama heterosexuálna, je druhýkrát vydatá a má tri deti, veľmi podporuje LGBT+ komunitu a stala sa priam ikonou pre lesby. Za jej verejnú podporu homosexuálnych manželstiev získala ocenenie Star 100 Ally of the Year Award v roku 2017 v Austrálii. Zúčastňuje sa aj na podujatiach Pride, ako Sydney Gay a Lesbian Mardi Gras. Veľmi hrdá je najmä na to, že komunita jej fanúšikov je súdržná od dôb jej stvárnenia Xeny a dodnes každoročne držia "týždeň lásky", keď každý vo svojom okolí pomáha druhým v tom, čo vie. Ešteže sa inšpirovali Xenou, a nie Lucretiou zo seriálu Spartacus, kde Lucy tiež zažiarila. 

Najčítanejšie