Polojasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Temný osud krásnej českej herečky: Potrat, alkohol, dcéra na drogách, aj pokus o samovraždu!
Zdielať na

Temný osud krásnej českej herečky: Potrat, alkohol, dcéra na drogách, aj pokus o samovraždu!

Zdroj: instagram/VCO

Jedna z najcharizmatickejších českých herečiek Vilma Cibulková oslávila práve šesťdesiatku a bilancovala. Život sa s ňou nemaznal, až sa človek čuduje, že sa napokon dokázala opäť povziechať. Preslávila sa najmä rolou v Hřebejkovej tragikomédii Pupendo, no zažiarila v mnohých ďalších známych filmoch, ako napríklad Báječné léta pod psa, Čas sluhů, Výchova dívek v Čechách, Pohádky pre Emu, či z najnovších Tátova volha alebo Promlčeno.

​Hoci bola talentovaná, úspešná, krásna a mala dokonalú figúru, vo vzťahoch sa Cibulkovej nedarilo. Keď sa nešťastne zamilovala do oveľa staršieho despotického režiséra, riešila to alkoholom. Dobre nedopadli ani jej dve manželstvá a zúfalstvo bolo tak veľké, až sa pokúsila o samovraždu. Potrápila ju tiež jej jediná dcéra, ktorá sa počas puberty dostala do drogovej závisti, až sa ju rozhodla z domu vyhodiť. 

Takmer ju zničil vzťah s o štyridsať rokov starším psychicky labilným režisérom Miroslavom Macháčkom, ktorý trpel na rakovinu. Myslela si, že sa vydajom za právnika Zbyška od minulosti  oslobodí, no ani tento vzťah nebol šťastný. Prvé tehotenstvo sa skončilo potratom, potom sa jej narodila jediná dcéra Šimona. Vychovávala ju však s hercom Miroslavom Etzlerom, ale aj toto manželstvo skončilo rozvodom, keď si Etzler začal s o vyše 20 rokov mladšou sestrou speváka Adama Pavlovčina, vtedy len 22-ročnou Radkou.

Cibulková zažiarila v slávnom filme Pupendo:

S dcérou Šimonou si tiež vytrpela svoje, keď sa v puberte stala závislá na pervitíne. Po rokoch zúfalstva ju vyhodila na ulicu. Napokon sa z toho Šimona dostala sama, lebo pochopila, že tak žiť nechce. Zblížil ich vraj najmä Vilmin rozvod s Etzlerom, na ktorého vraj jej dcéra nemala dobré spomienky. Rebéliu dcére nevyčíta, vie o nej svoje. Keď sa ešte v roku 1991 nervovo zrútila, pokúsila sa o samovraždu. Skončila v nemocnici a potom sa rozhodla pre protialkoholické liečenie. Odvtedy, až na jednu kratšiu výnimku, abstinuje. "Ja to neberiem ako svoje mínus, ale ako svoju úlohu sa s tým pobiť. Jednoducho mi alkohol vstúpil do života, respektíve ja som dovolila, aby mi tam vstúpil a je mojou úlohou sa s tým vyrovnať. A som šťastná, že som sa naučila dlhodobo abstinovať," vyjadrila sa pre web Pro ženy.

Zvodná Cibulková vo filme Zemský ráj to napohled:

Počas svojej hereckej kariéry získala okrem Českého leva za vedľajšiu úlohu vo filme Pupendo v roku 2003, o tri roky neskôr aj cenu Thálie za rolu slečny Fischerovej v divadelnej hre Picasso a v roku 2014 za rolu Leni Riefenstahl v hre Leni. "Som taká hard core otvorená duša. Aj keď ma vykradli tak pätnásťkrát v živote, ja som si v tej chvíli uvedomila, že sa zamykať nebudem. Nechcem mať strach," vyznala sa zo svojej túžby po voľnosti a slobode táto výnimočná osobnosť českého herectva. Azda už pre ňu osud žiadnu trpkú skúšku nechystá.

Pre ženu

Najčítanejšie