Skoro jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Marcel Nemec sa tešil, že porazil rakovinu, TÁTO správa ho ale šokovala!
Zdielať na

Marcel Nemec sa tešil, že porazil rakovinu, TÁTO správa ho ale šokovala!

Archívna reportáž

Už nejaký čas bojuje herec Marcel Nemec (51) s rakovinou. Nenechal sa zlomiť a aktívne komunikuje na sociálnej sieti o svojom živote počas liečby na sociálnej sieti. Hoci mu lekári dávali maximálne 2 - 3 roky života, hľadal si nedávno dokonca niekoho na trávenie spoločných chvíľ. Vytvoril si aj zoznam ďalších prianí, ktoré by si chcel splniť. Teraz mu pribudlo ďalšie. Hoci má dobré výsledky v liečbe, nastal zádrhel na inom mieste.

​Začiatkom marca po dlhých štrnástich mesiacoch liečby spojenej aj s operáciami a chemoterapiou sa slovenský herec Marcel Nemec mohol tešiť z dobrej správy. Spočiatku tomu nedokázal ani celkom uveriť a považoval to za zázrak. "Moja rakovinka krásne sladko spinká, tak ju nebudem rušiť," poznamenal vtipne k inak vážnej diagnóze. Sľuboval, že tento najkrajší dar života "využije najlepšie ako vie". Nezabudol všetkým jeho priaznivcom poďakovať za podporu a energiu a prízvukoval, že sú súčasťou tohto zázraku.

Odvtedy ubehli sotva dva týždne a prišla studená sprcha. keď mu jeho lekárka oznámila, že jeho finančne náročnú liečbu opätovne odmietla zdravotná poisťovňa preplatiť. Doposiaľ si ju hradil sám, ale dúfal, že z poisťovni vyhovejú jeho už viacnásobnej žiadosti. "Poisťovňa povedala, že NIE, lebo existuje aj alternatívny liek," posťažoval sa svojim sledovateľom, čo u neho nie je zvykom. Vždy sa snažil byť optimistický a aj to mu iste pomáhalo v liečbe. "Ja sa pýtam, prečo mám byť pokusné zviera a testovať, či na mňa zaberie iný liek, keď ten, čo beriem zabral?" kládol otázku z toho už riadne rozhorčený herec.

Marec neprestal pracovať ani počas liečby, zažiaril aj v jojkárskom seriáli:

​Jedno balenie lieku stojí až 1 200 eur a on musí dokončiť ešte jeden cyklus, čiže dve balenia. "V preklade 2400 eur, ktoré by mala poisťovňa zaplatiť," spočítal Marcel celkovú zvyšnú sumu za liečbu špecifickým liekom. Pre poisťovňu, narozdiel od človeka na dlhodobej PN, to pritom nie je veľká suma. No ako je známe, Slovensko je v liečbe rakoviny na chvoste EÚ aj preto, že inde dostupné lieky sú u nás len na výnimku a ako je známe, poisťovne nevychádzajú pacientom vždy v ústrety.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Marcel Nemec (@nemecmarcel)

Herec argumentuje, že mu liek predĺžil život o osem mesiacov, čo možno niekto považuje za málo. "Poviem Vám moji milí, že je to mega veľa," poukázal na relativitu inak pozitívne naladený a vtipom hýriaci Marcel. Akurát sa v tejto súvislosti zdá byť trochu predčasná jeho radosť z uzdravenia. Zjavne to ešte celkom jednoznačné nie je, no snáď budú výsledky aj naďalej dobré.

Najčítanejšie