Polojasno
15°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Opäť Veškrnová?! Dagmar Havlová sa vzdáva priezviska po zosnulom prezidentovi!
Zdielať na

Opäť Veškrnová?! Dagmar Havlová sa vzdáva priezviska po zosnulom prezidentovi!

Archívna reportáž

Aj keď Dagmar Havlová, ktorá práve oslávila sedemdesiatku, stála po svadbe s bývalým českým prezidentom Václavom Havlom (†75) dlhé roky po jeho boku. Hoci herectvo odložila bokom, srdcom zostala vždy herečkou. Je to jasne cítiť aj z jej prejavu počas rozhovoru v dokumente k jej životnému jubileu. No poriadne prekvapila priznaním, že si upravila priezvisko!

​Keď sa pred rokmi stala herečka Dagmar Veškrnová manželkou vtedy pomerne čerstvého vdovca Václava Havla, vzbudilo to u ľudí rôzne pocity. Nie všetky odozvy boli pozitívne, bola aj obava, ako zvládne rolu manželky významného prezidenta. Až na počiatočné chybičky, postupne zvládla protokol a manžela veľmi dobre reprezentovala aj v zahraničí. Z herečky bláznivých komediálnych rolí sa stala postupne dáma, ktorou je dodnes. Nostalgia za hraním ju však po manželovom skone priviedla opäť na divadelné dosky, aj pred kameru.

Práve kvôli jej hereckým rolám, keď sa preslávila pod priezviskom Veškrnová, sa ju snažil Václav Havel už pred svadbou presvedčiť, aby sa ho nezvdávala a používala zložené priezvisko Havlová Veškrnová. Teraz už ľutuje, že na jeho rady vtedy nedala. "Napriek tomu som meno zmenila a až teraz si pridávam Havlová-Veškrnová, pretože sa opakujú filmy, pretože boli dobré," priznala v dokumente CNN Prima veľkú zmenu bývalá prvá dáma. 

Pozrite si život a dielo Veškrnovej v dokumente:

Potvrdilo sa jej vraj aj to, že zmena mena ovplyvňuje aj psychiku. "Som sa tak nejako premenila a celú dobu, odkedy skončilo Vaškovi funkčné obdobie, sa snažím vrátiť k sebe, k tej Dáše Veškrnovej," zverila sa herečka. V dokumente sa ospravedlnila otcovi, že sa vzdala rodného priezviska "On bol na mňa veľmi pyšný," prezradila, prečo ťažšie niesol, že sa vzdala jeho priezviska.

Ešte mladá Dáša Veškrnová:

Dagmar si svoje užila aj keď už bol Václav Havel v zlom zdravotnom stave, keď obetavo sedela vedľa nemocničnej posteli, kde ležal a držala ho za ruku. "Ja nemám nikdy nič v živote zadarmo, nikdy!! Keď ma sprevádza šťastie, tak ide ruka v ruke s nejakým smútkom... Nedostávam nič zadarmo, to si zas nemyslite," odkázala v dokumente neprajníkom, ktorý ju podozrievali, že jej išlo len o prestíž a majetky.

Pre ženu

Najčítanejšie