Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Šokujúca správa! Hviezdny herec si vypočul od lekárov krutý verdikt!
Zdielať na

Šokujúca správa! Hviezdny herec si vypočul od lekárov krutý verdikt!

Archívna reportáž

Jurský svet bol trhák aj v našich kinách

Choroby sa nevyhýbajú ani známy tváram, čo je na jednej strane spravodlivé, na druhej strane to zarmúti obvykle obrovské množstvo ľudí. Hviezda filmu Jurský park Sam Neill (75) prezradil, že sa lieči po diagnostikovaní rakoviny krvi v treťom štádiu.

​Novozélandský herec sa o svojom boji s chorobou rozpísal vo svojich nových memoároch, ktoré sa začnú predávať budúci týždeň. Podľa denníka The Guardian Sam v prvej kapitole knihy píše na margo svojich hrdinských rolí: "Ide o to, že som podvodník. Pravdepodobne totiž zomieram."

Sam porozrpával čosi viac o knihe s názvom Did I Ever Tell You This?, teda Povedal som vám to niekedy? a povedal, že memoáre začal písať minulý rok počas liečby. Hviezda, ktorá hrá doktora Alana Granta vo filmovej sérii Jurský park, to robila, aby sa "zamestnala", a nakoniec vznikla celá kniha.

Hoci hral v mnohých filmoch, Jurský park je z nich rozhodne najslávnejší:

Sam povedal, že prvým znakom, že niečo nie je v poriadku, boli opuchnuté žľazy, ktoré sa u neho objavili počas propagácie filmu Jurský svet nadvláda v marci 2022. Neskôr mu diagnostikovali angioimunoblastický T-bunkový lymfóm a liečil sa chemoterapiou. Keď tá začala zlyhávať a vďaka pokroku v medicíne Sam dostal nový chemoterapeutický liek a teraz bude dostávať mesačnú dávku do konca života. Herec, ktorý sa po prvýkrát predstavil v úlohe doktora Granta v roku 1993, je v súčasnosti vďaka novej liečbe v podstate bez rakoviny.

Sam o svojom boji mlčí, hoci je na sociálnej sieti aktívny:

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa SamNeillTheProp (@samneilltheprop)

Hoci Sam vyrastal na Novom Zélande, narodil sa v Severnom Írsku, ale v detstve sa presťahovali na opačný koniec planéty. Spolu s úlohami vo filmoch Jurský park, Jurský park III a Nadvláda Jurského sveta sa Sam teší obrovskému úspechu vo filmovej a televíznej kariére, ktorá trvá už päť desaťročí. Medzi jeho ďalšie úlohy patria filmy od The Piano po The Zookeeper či Peaky Blinders.

Pre ženu

Najčítanejšie