Polojasno
22°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Zomrela ikona, sen miliónov mužov! Herečka, ktorú mali na plagáte aj vo väznici Shawshank
Zdielať na

Zomrela ikona, sen miliónov mužov! Herečka, ktorú mali na plagáte aj vo väznici Shawshank

Spoza oceánu prišla smutná správa. Sexsymbol svojej doby, herečka Raquel Welch zomrela po krátkej chorobe. Mala 82 rokov.

​Rodinní príslušníci pre TMZ uviedli, že Welch zomrela v stredu ráno. Žiadne ďalšie podrobnosti týkajúce sa jej smrti neuviedli. Herečka bola štyrikrát vydatá a mala dve deti.

Welch sa preslávila v roku 1966 úlohami vo filmoch "Fantastická cesta" a "Milión rokov pred naším letopočtom". Práve v tomto filme sa objavila v úsporných bikinách, ktoré ju katapultovali medzi sexsymboly. O desaťročia neskôr prezradila, že pri nakrúcaní tohto filmu "takmer zomrela", pretože pri nosení bikín v nepriaznivom počasí dostala angínu.

"Keď som mala tie kožušinové bikiny, mala som v sebe už toľko penicilínu, že som takmer zomrela. Musela som letieť k lekárovi, ledva som sa tam dostala. Museli mi pichnúť protilátku, inak by som zomrela," opisovala príšrrnú skúsenosť.

Raquel a Cher spoločne v klipe:

Welch si odniesla Zlatý glóbus za najlepší ženský herecký výkon za úlohu Constance de Bonacieux vo filme Traja mušketieri z roku 1974. V roku 1995 ju časopis Empire označil za jednu zo "100 najsexi hviezd filmovej histórie" a v rebríčku "100 najsexi hviezd 20. storočia" časopisu Playboy sa umiestnila na 3. mieste. 

Najčítanejšie