Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Svet módy prišiel o ďalšiu ikonu! Zomrel slávny návrhár, jeho parfumy zbožňujú všetci!
Zdielať na

Svet módy prišiel o ďalšiu ikonu! Zomrel slávny návrhár, jeho parfumy zbožňujú všetci!

Zdroj: Reprofoto/Yahoo.com

Svet módy pocítil ďalšiu tvrdú ranu. Vo veku 88 rokov zomrel návrhár španielskeho pôvodu, ktorý je synonymom estetiky a najpredávanejších parfumov, Paco Rabanne.

Rabanne priniesol do módy dovtedy nevídané materiály:

Paco Rabanne zomrel vo francúzskom Portsalle, píše portál wwd.com. Jeho úmrtie potvrdila španielska skupina Puig, ktorá vlastní módny dom Paco Rabanne a biznis s vôňami. "Paco Rabanne urobil z transgresie niečo magneticky príťažlivé. Kto iný by mohol prinútiť módne Parížanky, aby sa dožadovali šiat z plastu a kovu? Kto iný ako Paco Rabanne by dokázal vymyslieť vôňu s názvom Calandre a urobiť z nej ikonu modernej ženskosti?" povedal José Manuel Albesa, prezident divízie módy a krásy spoločnosti Puig.

"Tento radikálny, rebelský duch ho odlíšil: Rabanne je len jeden. S jeho odchodom si opäť pripomíname jeho obrovský vplyv na súčasnú módu, ducha, ktorý žije v dome, ktorý nesie jeho meno," dodal Albesa.

Pozrite si animovaný zostrih histórie značky Paco Rabanne:

"Odchod pána Paca Rabanneho ma hlboko zarmútil. Bola to významná osobnosť módy, jeho vízia bola odvážna, revolučná a provokatívna, vyjadrená prostredníctvom jedinečnej estetiky. Zostane dôležitým zdrojom inšpirácie pre módny tím a tím vôní Puig, ktoré neustále spolupracujú na vyjadrení radikálne moderných kódov pána Paco Rabanne. Vyjadrujem úprimnú sústrasť jeho rodine a všetkým, ktorí ho poznali," povedal Marc Puig, predseda a výkonný riaditeľ spoločnosti Puig. 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Paco Rabanne (@pacorabanne)

Rabanne odišiel z módnej scény v roku 1999, po svojej poslednej prehliadke, ktorá sa konala 17. júla toho istého roku, čo bola jeho 33. prezentácia couture. Potom sa už objavoval na verejnosti len zriedkavo.

Najčítanejšie