Skoro jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Hviezdnemu českému spevákovi NEDOVOLILI odletieť s rodinou, zostal tu sám! No TOTO asi ani on nečakal!
Zdielať na

Hviezdnemu českému spevákovi NEDOVOLILI odletieť s rodinou, zostal tu sám! No TOTO asi ani on nečakal!

Archívna reportáž

Ako sa dá zúfalstvo z nemohúcnosti premeniť vo víťazstvo, vie po vlastnej skúsenosti aj spevák Michal Malátný (52). Kto zažil, aké to je, keď ho vrátia z letiska tesne pred odletom na vytúženú dovolenku, vie, že je to riadna facka. To sa stalo aj Michalovi, keď spolu s manželkou a deťmi pristúpil k odbavovaciemu pultu a zistil, že má neplatný cestovný pas.

​Keď bolo Michalovi Malátnému jasné, že si nijako nepomôže a bude musieť nechať manželku s dvomi dcérami odletieť bez neho, nebolo mu všetko jedno. Hnevať sa mohol iba na seba. Do Egypta, kam mali namierené, je dokonca nutné, aby bola platnosť pasu minimálne šesť mesiacov po návrate, musí obsahovať aspoň jednu voľnú dvojstranu a navyše sú potrebné aj víza. "Zamával som svojej rodine a bol som zúfalý. Bol práve 28. október, štátny sviatok, takže úrady boli zatvorené, egyptská ambasáda tiež, nedalo sa nič robiť," opísal hudobník svoju situáciu vlastnými slovami.

Keď sa zvyšok jeho rodiny stratil za kontrolou batožiny v útrobách letiska, nasadol do taxíka smerom domov. "Vrátil som sa do prázdneho bytu a povedal som si, že musím niečo urobiť. Ale nešlo robiť vôbec nič. Mohol som si jedine vyzuť topánky a dať si nohy na stôl. Z tohto pocitu som napísal text," zveril sa Malátný o vzniku textu pesničky Měl bych si boty zout, ktorá sa stala po jej zverejnení okamžite hitom. Hudbu k nej zložil do druhého dňa po poslaní textu kapelník a gitarista skupiny Chinaski František Táborský. Videoklip k piesni z nového albumu Frihet nakrúcali a nahrali v Nórsku pri meste Ålesund na brehu mora.

Vypočujte si pieseň Měl bych si boty zout v klipe od kapely Chinaski: 

Ešte predtým, ako nakrútili videoklip, pieseň bodovala v rádiách. Nad neobvyklou rýchlosťou, akou sa na tuzemské pomery Chinaski dostali na čelo českých hitparád, sa zamýšľali 11. novembra aj na hudobnom portáli musicserver.cz. Väčšinou to obvykle trvá niekoľko mesiacov. Text piesne "Měl bych si boty zout, myšlenky nechat jít, nechat věci plout, pustit si k tělu klid..," spolu s melódiou sa poslucháčom rádií dostali rýchlo do uší, zrejme sa s tými pocitmi dokázali mnohí stotožniť. Napokon mal Malátný síce pokazený sen o dovolenke, ale predsa len sa potvrdilo, že všetko zlé je aj na niečo dobré.

Kapela Chinaski si nakrúcanie klipu v nórskom Alesunde na samote užila: 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Chinaski Official (@chinaskiband)

Súvisiace články

Najčítanejšie