Skoro jasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Krampol dostal podmienku! Buď sa zaočkuje, alebo môže na TOTO zabudnúť!
Zdielať na

Krampol dostal podmienku! Buď sa zaočkuje, alebo môže na TOTO zabudnúť!

Archívna reportáž

Po tom, čo českého herca a zabávača Jiřího Krampola (84) prepustili začiatkom roka z nemocnice, musí sa zdržiavať iba doma. Jeho zdravotný stav bol pred Vianocami tak vážny, že mnohí jeho fanúšikovia sa obávali najhoršieho. Opäť ale dokázal, že ho len tak niečo neskolí, no predsa už len sa trošku zľakol a dal na radu lekárov, aby sa hneď nevybral medzi ľudí, kde je veľké riziko prenosu chorôb. Pre spoločensky veľmi aktívneho herca je to ale veľká obeť.

​Darmo sa snažili Krampolovi lekári vysvetľovať za posledný rok a pol, čo mal časté problémy s pľúcami, že by nemal toľko vystupovať a radšej byť doma. Herec miluje spoločnosť a doma obsedieť dlhšie nedokáže. Ako pred Vianocami v roku 2021, tak aj vlani sa mu však veľmi priťažilo s pľúcami, keď si trúfol aj na verejné vystupovanie. "Na priedušky trpím od detstva a vždy pred Vianocami sa mi to zhorší. Minulý rok to bolo príšerné, tento rok to bolo v porovnaní s tým miernejšie. Mohol by som byť síce doma a liečiť to, ale v nemocnici dávajú človeku antibiotiká do žily a všeobecne sa o neho lepšie postarajú. Ale teraz, kým nebudem zaočkovaný, tak som naozaj doma," posťažoval sa Krampol pre ŽivotvČesku.cz.

Populárny zabávač sa síce teší, že sa dostal z najhoršieho, ale iste už premýšľa, kedy sa zas postaví pred publikum, ktoré ho motivuje k životu. Keď len trochu môže, vyráža aj na rôzne večierky, kde sa môže stretnúť s kamarátmi. "Nechcem sedieť sám doma a dojímať sa. To nemám rád," priznáva večne optimisticky naladený herec, ktorého hlas je spätý aj s Belmondom. Teraz však dal na radu lekárov. "Cítil som sa dobre hneď, ako ma pustili. Akurát mi bolo zakázané, aby som do doby, kým budem zaočkovaný, chodil na miesta, kde je viac ľudí. V utorok ale už budem zaočkovaný," vysvetľoval s dodatkom, že je už zaočkovaný proti chrípke, ale na štvrtú dávku vakcíny proti covidu ešte čaká.

Napriek zdravotným problémom nakrútil Jirka v roku 2022 dokument o svojom živote s názvom Život je sranda, pozrite si k nemu krátky trailer:

Predvlani v novembri tvrdil, že sa mu po vakcíne urobilo nevoľno. "Nedávno mi dali tretiu dávku očkovania a v ten istý deň som polovicu predstavenia nemohol lapiť dych. Potom sa to vyrovnalo, ale nebolo to ono. Po druhom očkovaní som umieral, teraz to bolo lepšie, ale nebol som fit. A včera sa to zhoršilo," zveril sa vtedy pre eXtra.cz inak navonok vitálny herec. "Hneď ráno ma pustili. Zaplať pánboh, nie je to nič vážne, som v poriadku. Buď som zdravý, alebo zle vyšetrený," komentoval s typickým humorom svoj zdravotný stav Krampol, ktorému vzali krv, urobili testy a napojili ho pre istotu aj na prístroje. Snáď bude po štvrtej dávke injekcie teraz v poriadku. Dôveruje lekárom, ktorí mu ju dali ako podmienku, ak chce ďalej spoločensky žiť.

Jiří Krampol má rád spoločenské akcie a zábavu s priateľmi, preto sa neváha zaočkovať aj štvrtou dávkou vakcíny:

Súvisiace články

Najčítanejšie