Zatiahnuté
15°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Česká speváčka priznala depresie aj fóbie! Nejazdí po diaľnici, nezvláda ani výťah či lietadlo!
Zdielať na

Česká speváčka priznala depresie aj fóbie! Nejazdí po diaľnici, nezvláda ani výťah či lietadlo!

Na českej hudobnej scéne sa speváčka Debbi, vlastným menom Deborah Kahl (29), objavila, keď mala iba sladkých osemnásť. Zvíťazila vtedy v populárnej speváckej súťaži a zakrátko zaujala vlastnou pesničkou Touch The Sun. Zrejme toho bolo na ňu naraz priveľa, keď jeden deň pochopila, že sa s ňou a jej psychikou niečo deje.

​Mladučká speváčka otvorene hovorí o tom, ako nemohla spávať a neustále plakala. Keď sa na odporúčanie praktického lekára rozhodla navštíviť psychiatriu v pražských Bohniciach, lekári jej tam oznámili, že trpí bipolárnou poruchou, prejavujúcou sa úzkosťou a panikou s náhlymi zmenami nálad.

Po tom, ako Debbie nasadili vhodnú liečbu, podarilo sa jej psychiku udržiavať pod kontrolou, ale po čase ju narušila pandémia. "Roky som potom tento problém riešila bez liekov, len terapiou. Po dlhšej pauze, keď mi bolo fajn, som na ňu prestala chodiť. Ale v období pandémie, keď moja psychika dostávala zabrať zas o niečo viac, som na terapie opäť dochádzala a pristúpila som aj na miernu medikáciu," zverila sa speváčka v rozhovore pre iDnes.cz. Má veľký problém robiť niektoré bežné veci a činnosti.

"Napríklad nejazdím metrom a snažím sa, pokiaľ sa dá nelietať lietadlom. Trebárs vôbec nie som schopná jazdiť v aute po diaľnici. ... Bojím sa, že zostanem stáť v dopravnej zápche. Takže, keď niekam ideme spolu, vždy musíme diaľnicu obchádzať. Cesta do Brna nám tak zväčša trvá o hodinu a pol dlhšie. Môj manžel to, našťastie, chápe. Tiež nerada jazdím výťahom. Keď som počas karlovarského filmového festivalu v Karlových Varoch bývala v hoteli Thermal, mala som izbu na 15. poschodí. Aj to som musela zvládnuť pešky," opísala obmedzenia, za ktorými stojí jej narušená psychika.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Debbi (@debbiofficial)

Vlani v auguste vstúpila do novej etapy svojho života ako v súkromí, tak aj v profesii. Vydala sa za muža, ktorý má tri deti z predchádzajúceho vzťahu a je šťastne zamilovaná. Jedna z jej najnovších piesní V dobrým i zlým je vyznaním lásky nielen k manželovi, ale nechýba v nej poďakovanie ani jej najbližším, ako sa sama vyjadrila. "Preto moja autorská prvotina a preto čeština. Chcela som, aby mi všetci rozumeli a vedeli, že to myslím vážne. Práve preto sa vo videoklipe objavuje môj manžel, mama, sestra aj pes Woody," vysvetľovala vlani Debbi, ktorá zo svojej psychickej poruchy viní seba a jej divoký spôsob života v Nemecku, kde vyrastala. "To, že som občas vyskúšala niečo, čo som asi skúšať nemala," priznala speváčka, že azda niečo mohlo mať aj fatálny vplyv na psychiku. Azda jej šťastné manželstvo prinesie dostatok radosti, aby sa jej podarilo opäť zatlačiť bipolárnu poruchu do úzadia.

Najčítanejšie