Polojasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Prípad nešťastne zastrelenej kameramanky ide na súd! Aleca Baldwina obvinia, hrozí mu basa!
Zdielať na

Prípad nešťastne zastrelenej kameramanky ide na súd! Aleca Baldwina obvinia, hrozí mu basa!

Archívna reportáž

Uplynulo už 15 mesiacov od tragickej nehody, ktorá sa udiala počas nakrúcania westernu Rust v hlavnej úlohe s Alecom Baldwinom. Nešťastnou zhodou okolností vystrelil hviezdny herec na 32-ročnú ukrajinskú kameramanku Halynu Hutchins ostrý náboj. Zraneniam, žiaľ, podľahla. Viac šťastia mal režisér Joel Souza, ktorého výstrel zasiahol, no bez vážnejších následkov.

​Alec Baldwin od začiatku tvrdil, že je nevinný, hoci svoje verzie opisu udalosti menil. Zdalo sa, že hlavnou vinníčkou bude Hannah Gutierrez-Reed, ktorá na nakrúcaní dohliadala na zbrane. Napokon v tom ale nie je sama, píše portál The Sun. Okresný prokurátor v Novom Mexiku oznámil pripravované obvinenia voči Baldwinovi, pričom rovnakým obvineniam bude čeliť aj Gutierrez-Reed. Podľa zákonov Nového Mexika im hrozí v prípade usvedčenia trest odňatia slobody až na 18 mesiacov a pokuta 5 000 USD.

Obvinenia obsahujú aj ustanovenie, ktoré môže viesť až k päťročnému trestu odňatia slobody, pretože trestný čin bol spáchaný so zbraňou. Baldwin, ktorý dlhodobo tvrdí, že je nevinný, vydal vyhlásenie, v ktorom uviedol, že bude proti obvineniam bojovať. "Toto rozhodnutie skresľuje tragickú smrť Halyny Hutchins a predstavuje hrozný justičný omyl," uviedol hercov právny zástupca Luke Nikas. "Pán Baldwin nemal dôvod domnievať sa, že v zbrani, alebo kdekoľvek na filmovom pľaci, je ostrá guľka. Spoliehal sa na odborníkov, s ktorými spolupracoval, ktorí ho ubezpečili, že v zbrani nie sú ostré náboje. Proti týmto obvineniam budeme bojovať a vyhráme," tvrdí odhodlane Baldwinov právnik.

Baldwin ponúkol viacero verzií prípadu, neskrýval veľký žiaľ:

​Prokurátorka okresu Santa Fe uviedla, že obvinenia budú vznesené do konca januára a Baldwinovi a Gutierrez-Reedovej bude vydané predvolanie, aby sa dostavili na súd. Medzitým už asistent režiséra filmu David Halls, ktorý podľa vyšetrovateľov odovzdal Baldwinovi nabitú zbraň tesne pred skúškou, prijal obvinenie z priestupku v rámci dohody o priznaní viny, odhalili prokurátori. Dohoda zahŕňa podmienečný trest a šesťmesačnú podmienku.

Baldwin sa stal medzičasom otcom ôsmeho dieťaťa:

Právnik Brian Panis, ktorý zastupuje Hutchinsovej rodinu, vydal vyhlásenie, v ktorom podporil obvinenia a poďakoval šerifovi a okresnému prokurátorovi v Santa Fe: "Aj naše nezávislé vyšetrovanie potvrdzuje, že obvinenia sú oprávnené. Pre rodinu je útechou, že v Novom Mexiku nikto nie je nad zákonom". Považuje za nepochopiteľné, žeby Baldwin nebol čiastočne zodpovedný za smrť Halyny Hutchins, keď výstrel vyšiel zo zbrane v jeho ruke, hoci Úrad lekárskeho vyšetrovateľa v Novom Mexiku určil, že streľba bola nehoda. V novembri minulého roka Baldwin podal žalobu proti štyrom členom štábu, v ktorej tvrdí, že došlo k nedbanlivosti, a žiada dokonca odškodné za svoj "obrovský žiaľ".

Najčítanejšie