Oblačno
14°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Mrázik prišiel o svoju nezabudnuteľnú hviezdu! Skvelá herečka zomrela po dlhej chorobe
Zdielať na

Mrázik prišiel o svoju nezabudnuteľnú hviezdu! Skvelá herečka zomrela po dlhej chorobe

Zdroj: youtube/screenshot

Rusko prišlo o jednu zo svojich najznámejších a najúspešnejších herečiek. bola sovietska a ruská divadelná a filmová herečka, národná umelkyňa Sovietskeho zväzu, nositeľka Štátneho vyznamenania Ruska. Inna Čurikovová, známa ako Marfuša z ruskej filmovej rozprávky Mrázik, v sobotu zomrela vo veku 79 rokov.

​Tlačová agentúra Interfax uvádza, že zomrela v nemocnici, kde podľahla dlhotrvajúcej chorobe. Čurikovová bola sovietska a ruská divadelná a filmová herečka, národná umelkyňa Sovietskeho zväzu, nositeľka Štátneho vyznamenania Ruska. Ani zďaleka to nebola len škaredá Marfuša z Mrázika, v skutočnosti išlo o príťažlivú a veľmi talentovanú ženu.

Čurikovová mala na konte desiatky filmov, mnoho divadelných a televíznych úloh a získala množstvo ocenení vrátane Strieborného medveďa na Berlinale 1984 za úlohu v melodráme Vojnový román. Dvakrát navštívila filmový festival v Karlových Varoch a v januári 2003 bola hostkou Febiofestu.

Začiatkom 60. rokov začala získavať skúsenosti pred kamerou, ale dlho sa musela uspokojiť s epizódnymi, komickými úlohami. Nové obzory sa jej otvorili koncom 60. rokov, keď sa prvýkrát stretla s debutujúcim režisérom Glebom Panfilovom, ktorý v nej našiel nielen svoju životnú partnerku, ale aj protagonistku takmer všetkých svojich filmov. Na Slovensku si ju pravdepodobne navždy zapamätáme ako zubami orechy lúskajúcu Marfušu, rozmaznanú a zlú sestru dobrej Nastenky. Mnohokrát prejavila viac či menej nesúhlas s politikou Ruska, bojovala aj za práva zvierat.

Pozrite sa na všetky podoby tejto skvelej herečky:

Najčítanejšie