Jasno
23°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Strach o Jiřinu Bohdalovú! Jej vyhlásenie vzbudzuje obavy!
Zdielať na

Strach o Jiřinu Bohdalovú! Jej vyhlásenie vzbudzuje obavy!

Archívna reportáž

Kňažko a Bohdalová je excelentné spojenie, no aj to si muselo dať pauzu

Hoci má populárna česká herečka Jiřina Bohdalová úctyhodných takmer 92 rokov, ešte stále až donedávna účinkovala v divadlách aj vo filme. Pred Vianocami však začala chorľavieť a musela zrušiť pár predstavení, ktoré sľúbila. Medzi nimi aj dve v Ostrave, čo ich producenta veľmi rozčúlilo a poslal do médií e-mail s veľmi nevyberanými slovami na konto herečky. Ukázalo sa, že jej veľmi krivdil, Bohdalka musela byť dokonca hospitalizovaná, pričom bola na infúziách. Na radu lekárov sa rozhodla, že túto divadelnú sezónu radšej vynechá.

​Rozhodnutie Jiřiny Bohdalovej si načas oddýchnuť od vystúpení síce jej fanúšikov zarmútilo, ale na druhej strane ju zaiste dokážu pochopiť. Niekoľko týždňov od vlaňajšieho novembra sa jej ťažšie dýcha kvôli rozdutiu pľúc, keď sa k tomu pridružila aj viróza. Nehovoriac o jej probléme s chôdzou po zranení chrbtice. "Lekári mi odporučili, aby som zvyšok tejto sezóny venovala dôkladnej rekonvalescencii," vysvetlila herečka v rozhovore pre Blesk.cz"Verím, že mi jar vleje silu do žíl a opäť sa s divákmi uvidíme," dodala s tým, že uvidí, ako sa jej bude dariť v druhej polovici roka. 

Pripúšťa, že veľké predstavenia budú už azda predsa len na ňu priveľa, ale celkom by sa vystupovania pred obecenstvom vzdať nechcela. "Rada by som pokračovala povedzme vo svojich besedách," zverila sa s budúcimi plánmi legendárna humoristka. Najbližšie mala vystúpiť spolu s Milanom Kňažkom 17. a 18. januára v predstavení Gin Game v Divadle Na Jezerce, ktorého vlastníkom je Honza Hrušínsky. "Do poslednej chvíle som dúfala, že ich odohráme, aby ma nemali na bedrách, ale je poctivé povedať, že v týchto dňoch sa necítim na stopercentný výkon. Herec musí byť fit," konštatovala. Z jej slov a radikálnych krokov majú mnohí fanúšikovia obavy, predsa len, návrat po prerušení kariéry býva v tak vysokom veku už ťažší.

O tom, že Jiřina aj napriek vysokému veku nepatrí do starého železa ​presvedčila divákov aj v talentovej súťaži:

​V Divadle Na Jezerce Jána Hrušínského (67) pôsobí Bohdalka už od roku 2005 má s ním veľmi dobrý vzťah. "V utorok som s Jiřinou hovoril, bol som rád, že som ju počul a zhodli sme sa, že najdôležitejšie je jej zdravie. Ubezpečil som ju, že jej Divadlo Na Jezerce na ňu počká. Verím, že diváci pochopia závažnosť situácie a počkajú si tiež na svoju Bohdalku," uviedol principál divadla, syn slávneho Rudolfa Hrušínského, kde táto obľúbená herečka okrem zmienenej hry účinkuje aj v šou Stretnutie s Jiřinou Bohdalovou. Hádam sa jej diváci na divadelných doskách naozaj dočkajú.

Jiřina by nerada stratila kontakt s publikom, no kvôli zdraviu sa vidí skôr v pokojnejších besedách: 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Jirina Bohdalova (@bohdalkajirinka)

Najčítanejšie