Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Nečakaný skon len 58-ročného známeho herca! Je za tým krátka choroba so smrtiacou silou
Zdielať na

Nečakaný skon len 58-ročného známeho herca! Je za tým krátka choroba so smrtiacou silou

Zdroj: Reprofoto/Yahoo.com

K filmovým hereckým hviezdam, ktoré tento rok odišli do neba, sa pridal nečakane aj Ronan Vibert. Stalo sa tak krátko pred Vianocami, vo štvrtok 22. decembra. Za svoj život zobrazil množstvo postáv v známych filmoch a seriáloch, debutoval v roku 1989 ako Lee v seriáli Traffic a jeho poslednú známu rolu si zahral v televíznom seriáli Carnival Row po boku hereckých hviezd Orlanda Blooma a Cary Delevingne, ktorý sa začal vysielať od roku 2019. Mal iba 58 rokov, zanechal po sebe manželku Jess Grand Vibert, aktivistku za ochranu zvierat.

​Posledné roky žil Ronan Vibert, rodák z britského grófstva Cambridgeshire, na Floride, kde aj minulý týždeň skonal v nemocnici po krátkej chorobe, ako uviedli v Hollywood Reporter na základe vyhlásenia jeho manažéra, ktorý neuviedol žiadne ďalšie podrobnosti k chorobe so zjavne smrtiacou silou. V najbližších dňoch sa uskutoční súkromný obrad pre rodinu, zatiaľ čo oslava jeho života sa bude konať na budúci rok v Londýne. K jeho neočakávanému skonu sa vyjadrili aj viacerí jeho hereckí kolegovia či bývalí spolužiaci z londýnskej Kráľovskej akadémie dramatických umení (RADA). Patril k nim aj herec Jason Watkins, ktorý na Twitteri napísal: "Tak smutné, že môj priateľ Ronan Vibert zomrel. Najmladší v našom ročníku na RADA. Bol jedinečný. Videl veci inak - taký vynaliezavý. Nádherné časy s ním."

Kolegyňa a hviezda seriálu BBC Gimme Gimme Gimme, Kathy Burke, napísala na Twitteri: "Práve som sa dozvedela o smrti krásneho Ronana Viberta. Prvýkrát sme spolu pracovali v Manchester Royal Exchange v 80. rokoch. Zažili sme spolu krásne časy." Jeden z jeho spolužiakov si spomína: "Dosiahol obrovskú kariéru, ale jeho výkony v týchto školských predstaveniach nám naozaj zostali v pamäti. V Draculovi, keď sme videli len ruku s pazúrmi, ktorá vychádzala z opony, takmer dorazil polovicu publika." O viac ako 30 rokov neskôr sa Ronan Vibert k tejto upírskej legende vrátil vo filme Dracula Untold z roku 2014. Jeho herecký zoznam však obsahoval mnoho ďalších filmov a televíznych seriálov, kde účinkoval.

 Po debute v roku 1989 v seriáli Traffic účinkoval v televíznych seriáloch ako Birds Of A Feather, Lovejoy a Gimme Gimme Gimme. V roku 1995 sa objavil aj v miniseriáli The Buccaneers s Mirou Sorvino a na veľkom plátne kín sa zakrátko objavil po boku Johna Malkovicha vo filme Shadow Of The Vampire. Neskôr zaujal úlohami vo filmoch Rím, Dracula a kriminálke Snehuliak z roku 2017. Ronan si zahral aj vo filme Saving Mr Banks po boku Toma Hanksa a Emmy Thompson. Zahral si aj úlohu Andrzeja Boguckého v kritikou oceňovanej dráme Romana Polanského Pianista. Jeho poslednou bola úloha Rittera Longerbanea v televíznom seriáli Carnival Row, ktorého druhá séria sa má začať nakrúcať na budúci rok, žiaľ, už bez neho. 

Nad náhlym a nečakaným skonom vyjadrili smútok priatelia aj fanúšikovia na sociálnych sieťach: 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa ??????? ?'????? (@humphrybaudilaire)

Najčítanejšie