Oblačno
24°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Dominika Gottová strachom bez seba! Tu už ide o život!
Zdielať na

Dominika Gottová strachom bez seba! Tu už ide o život!

Archívna reportáž

Dominika celý život ťaží z mena jej otca

Aj keď s mamou Dominika Gottová (49) už roky nežije, má o ňu stále starosť a veľmi jej na nej záleží. Antónia Zacpalová (86) je v opatere domova pre seniorov na pražských Vysočanoch a vždy, keď je jej dcéra v Prahe, chodí ju navštevovať a zájdu si spolu občas aj do reštaurácie. Počas pandémie covidu bola stará pani kvôli bezpečnosti izolovaná a hneď ako to išlo, dala sa na radu zdravotníkov zaočkovať. Napriek tomu sa je choroba nevyhla, ale neohrozila ju na živote. No jej zdravie je už krehké.

​Ako to býva, neskorá jeseň je pre zdravie poriadny zaberák. Najmä obyvatelia veľkých miest mávajú problémy s virózami a respiračnými chorobami. Zatvárajú sa kvôli tomu aj školy, ale keďže je Advent, ľudia sa vo zvýšenej miere pohybujú po miestach ako sú obchody, obchodné centrá, či predvianočné trhy, koncerty a predstavenia a choroby sa ľahko môžu šíriť ďalej. Hoci bývalá baletka, matka Gottovej prvorodenej dcéry, Antónie Zacpalová, býva v domove pre seniorov a iste nebehá len tak po Prahe, predsa ju niekto nakazil. Má už úctyhodný vek, aj preto ju choroba riadne zmohla.

Pre seniorov vyššieho veku môže byť vážnou hrozbou v podstate akákoľvek viróza. "Mám o ňu strach, pretože vôbec neznela dobre," ozvala sa z Helsínk správou o zdravotnom stave matky pre Ahaonline Dominika. Takmer každodenne sa s ňou kontaktuje telefonicky, a tak už z jej hlasu vie rozoznať, ako je na tom. "Sotva hovorila... Dúfam, že sa z tej chrípky, alebo čo to je, dostane. Nie je najmladšia, preto sa bojím," zverila sa s obavami najstaršia dcéra zosnulého Karla Gotta.

Antónie Zacpalová sa na film o jej niekdajšej láske v kine pozrieť nebola:

​Pravdou ale je, že to je už celkom dlhá doba, čo bola Dominika naposledy v Prahe. "Určite je ale o ňu dobre postarané," dodala, akoby sa chcela ospravedlniť, že za mamou chodí z Fínska len občas. Aj keď má o chorú mamu Dominika veľký strach, do Prahy sa momentálne nechystá. V Helsinkách, kde žije, aktuálne absolvuje dôležitý kurz, ktorý jej má zabezpečiť vysnívanú prácu v bezpečnostnej službe. Záleží jej na tom, aby obstála. Mame by ale v Prahe aj tak nepomohla, iba ak by ju povzbudila svojou blízkosťou. Ostáva veriť, že sa dokáže aj z tejto pliagy pozviechať.

Pre ženu

Najčítanejšie