Oblačno
16°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Ostali len slzy... Hrušínskemu roztrhali psy domáceho miláčika, ich majiteľ reagoval otrasne!
Zdielať na

Ostali len slzy... Hrušínskemu roztrhali psy domáceho miláčika, ich majiteľ reagoval otrasne!

Zdroj: Facebook/JH

Aký dokáže byť osud krutý, zistil jedného rána herec Jan Hrušínský (67), keď prišiel o svojho domáceho miláčika, kocúra Jupitera. Mal dvanásť rokov a bol plný života. Kým vybehol von na záhradu, stihol ho ešte poškrabkať za ušami. Netušil, že je to naposledy.

​Ako mával kocúr vo zvyku, cez plot sa pretiahol do susednej neobývanej záhrady. Nebyť nezodpovedného majiteľa bojových psov, iste by si takto užíval život ešte pár rôčkov. Jan Hrušínský nedokázal zadržať slzy, keď videl zúbožené a dohryzené telo kocúra. Na sociálnej sieti si zaspomínal zimný večer, keď ho našla jeho dcéra Kristýna mravčiaceho a premrznutého pri krabici, v ktorej ho niekto položil pri ceste. Na oblohe svietili jasné hviezdy, po tej najjasnejšej, po Jupiterovi, ho pomenovala. O tom, čo sa v to osudné ráno udialo, napísal na Facebook skrúšený herec. "Včera sme mali smutný deň. Najhorší z celého roka," začal s opisom, ako Jupíka škrabkal za ušami, kým vybehol von na osudné miesto, kde sa na neho vrhli tri bojové psy.     

Majiteľ týchto bojových plemien sa tomu vraj len prizeral. Psy nemali vôdzky, ani náhubky. To, čo sa deje, zbadala Kristýna, keď vybehla na balkón zistiť, prečo ich pes tak divoko šteká. Hoci je už v deviatom mesiaci tehotenstva, vybehla von a preliezla plot, aby ratovala úbohého kocúra od rozzúrených psov. "Vrhli sa na rozospatého kocúra, ktorému sa, žiaľ, prvýkrát v živote nepodarilo utiecť," píše herec, ako to vnímal. Za dcérou hneď vybehol aj on, oblečený iba v pyžame, a dobehol aj dcérin manžel Matěj. "To už ale bolo zrejme neskoro. Potom mi len podali bezvládneho Jupíka. Dýchal, ale na nárek nemal silu. Chlpy zlepené od psích slín, jazyk von z papuľky. Majiteľ psov tam stále stál a čumel," rozhorčene konštatoval s otázkou, či by sa takto prizeral, aj keby psy trhali dieťa.  

Jan Hrušínský zažiaril ešte ako mladučký vo filme o čarodejnici Saxane:

"Matěj s Jupíkom v náručí utekal na veterinu, ktorá je neďaleko nášho domu. Ja som sa rýchlo prezliekol z pyžama a bežal som tam tiež. Jupík ešte dýchal, bol v šoku a stále bezvládny,"  pokračoval v opise v situácii, keď ešte nestrácal nádej, že mu veterinár pomôže. Ten ich poslal domov, aby čakali, či sa mu podarí zachrániť nebezpečne dohryzeného Jupitera. "Keď mu lekár zaviedol kanylu s liekmi, začal mňaukať. To dávalo nádej.  Asi o dve hodiny neskôr zavolal veterinár, že Jupík dobojoval. Mal prehryznutú chrbticu, ľavú zadnú nohu vytrhnutú z kĺbu a tiež prehryznutú. Pretrhnuté črevá. Hryzance na bruchu a krku. Vzdal to. Ešte pred chvíľou úplne zdravý kocúr, maznáčik s úžasnou povahou," ukončil smutný príbeh konca jeho domáceho miláčika. So situáciou sa vyrovnáva o to ťažšie, že azda stačilo málo, aby majiteľ psov zasiahol, a všetko mohlo byť inak.

Jan Hrušínský opísal desivé chvíle, keď prišiel o domáceho miláčika: 

Pre ženu

Najčítanejšie