Skoro jasno
17°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Koniec kariéry sexi Thora?! Hviezdny herec priznal desivú DIAGNÓZU!
Zdielať na

Koniec kariéry sexi Thora?! Hviezdny herec priznal desivú DIAGNÓZU!

Archívne video

Chris je veľký "vtipálek"

Odkedy sa okolo roku 2000 prečítala pomocou tých najvýkonnejších počítačov celá DNA človeka, veda v tomto smere postúpila ďalej míľovými krokmi. DNA je nositeľkou genetickej informácie, sú v nej zakódované všetky informácie dôležité pre život. To, čo vtedy stálo šialené milióny, teraz ponúkajú mnohé firmy hociktorému smrteľníkovi za prijateľnú sumu, aby mohol zistiť, aké má predispozície k jednotlivým chorobám. Počas nakrúcania dokumentu Limitless (Bez hraníc) pre National Geographic o starnutí, sa rozhodol herec Chris Hemsworth (39), že sa podrobí genetickému testu a vyšli mu veľmi znepokojujúce výsledky.

​Kým neprišli výsledky viacerých testov DNA, filmový predstaviteľ Thora ani len netušil, že má veľmi vysokú mieru rizika neurologického ochorenia, tzv. alzheimer. Vysvetlil mu k tomu niečo špecialista na dlhovekosť, doktor Peter Attia. Hercova genetická výbava obsahuje dve kópie génu APOE4, jednu od matky a druhú od otca, ktorý štúdie spájajú so zvýšeným rizikom tejto nepríjemnej choroby. Jeden zo štyroch ľudí je nositeľom jednej kópie tohto génu, ale len 2 až 3 % populácie majú obe kópie, uvádza sa v štúdii Národného inštitútu zdravia z roku 2021. Žiaľ, Chris patrí medzi nich.

Ktovie, či by sa dal herec testovať, keby mal čo i len podozrenie, ako to dopadne. Niekedy je azda lepšie nevedieť, no teraz to už z hlavy nedostane. Ale myslí si, ako povedal v rozhovore v relácii Good Morning America, že to bolo predsa len na niečo dobré. "Veľmi rýchlo sa to stalo ďalšou úžasnou motiváciou urobiť nejaké zmeny a vyzbrojiť sa všetkými nástrojmi na zdravší a lepší život," povedal Chris moderátorovi.

Tento rok mala premiéru ďalšia marvelovka s Thorom v hlavnej úlohe:

To, z čoho má vraj najväčší strach, je "predstava, že si nebudem môcť spomenúť na život, ktorý som prežil, alebo na svoju ženu, na svoje deti." Aj doktor Attia označil Chrisove výsledky testov za "požehnanie", pretože ho môžu motivovať k tomu, aby sa staral o zdravie svojho mozgu.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Chris Hemsworth (@chrishemsworth)

V rodine Chrisa Hemswortha sa zatiaľ táto diagnóza vyskytla iba u jeho jedného starého otca, ale ten vraj má napriek tomu stále veselú myseľ. "Keby som tieto informácie nemal, neurobil by som zmeny, ktoré som urobil," zdôraznil s tým, že hneď prvou bude po skončení turné poriadna pauza. "Budem žiť jednoduchší život. Budem so svojimi deťmi, budem so svojou ženou," zveril sa s potešením. "Mal som pocit, akoby som bol 10 rokov v šprinte a všetky tie momenty, ktoré boli vysnívanými scenármi, len preleteli," dodal austrálsky herec, ktorý má tri deti s herečkou Elsou Pataky, pochádzajúcou zo Španielska. Niet pochýb, že mu držia palce všetci blízki, ale aj milióny fanúšikov, aby ho choroba obišla.

Najčítanejšie