Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Šok v súťaži o českú miss! Víťazka pre TOTO odmietla korunku, dala ju inej súťažiacej!
Zdielať na

Šok v súťaži o českú miss! Víťazka pre TOTO odmietla korunku, dala ju inej súťažiacej!

Zdroj: youtube/screenshot

Iste nikto z organizátorov slávnostného finále súťaže krásy Miss Českej republiky 2022, nečakal, čo sa stane v samom závere. Z rozhodnutia jednej z víťaziek zostali všetci zaskočení a šokovalo to aj divákov. Vyhlásená prvá vicemiss, Julie Hojdyszová (22), odmietla  prevziať korunku a tým prišla nielen o titul, ale aj množstvo darov a iných benefitov. Na druhej strane upútala ešte väčšiu pozornosť ako absolútna víťazka a potešila zároveň aj Pavlínu Jagrovú (23), ktorá dosiahla pôvodne umiestnenie ako druhá vicemiss, ako aj štvrtú finalistku, ktorá zrazu tiež získala korunku.

​Na takýto škandalózny zvrat sa iste ani vo sne nepripravovala riaditeľka súťaže krásy Nikola Kokyová, ktorá sa sama stala jej víťazkou v roku 2019. Po vyhlásení výsledkov poroty sa Kokyová vybrala k čerstvej prvej vicemiss, Júlii Hojdyszovej. Ostala veľmi zaskočená, keď korunku, ktorú jej chcela nasadiť na hlavu, odmietla. "Rozhodla som sa prenechať svoje miesto inej dáme," oznámila a uviedla tým riaditeľku súťaže do veľkých rozpakov, ktoré nedokázala zakryť.

"Chcela by som však pokračovať v modelingu, pokračovať v štúdiu na dvoch univerzitách a chcela by som sa venovať aj charite. Chcem pomôcť deťom v rozvojových krajinách s očkovaním v rámci programu UNICEF," oznámila vzápätí ako si predstavuje svoju budúcnosť.  Neskôr pre TN.cz opísala podrobnejšie, prečo tak nečakane zareagovala. "Celý život som snívala o tom, že sa prihlásim do súťaže Miss a že vďaka tomu získam silnejší hlas a budem hovoriť o témach ako je anorexia a šikana. Dúfala som, že vďaka tomu budem viesť a inšpirovať ľudí, aby bojovali sami za seba, čo sa mi vďaka súťaži splnilo. Publiku, ktoré by ma počúvalo som našla, a preto som mala pocit, že je čas urobiť ďalší krok a venovať sa týmto ľuďom," vysvetľovala.

Pozrite si celé finále, aj s nečakaným záverom:

Riaditeľka súťaže ale veľké pochopenie pre toto prekvapenie nemala. "Presne netuším, čo sa u nej zmenilo, celý polrok fungovala perfektne a profesionálne. Absolútne som nevedela, ako mám reagovať. Možno ma trochu mrzí, že nenaznačila niečo vopred, hoci samozrejme nie je známe, kto vyhrá. Ale mohli sme si toto všetko odpustiť," povedala zjavne rozhorčená Nikola Kokyová. Zároveň ale spomenula motto súťaže: "Staň sa tým, kým chceš. Preto netrváme na tom, aby šli dievčatá v určených šľapajách. Ja prajem Júlii všetko najlepšie do budúcnosti." Zdá sa, že sa tým presne riadila aj Julie. "Miss Česko som sa nestala, stala som sa ale sama sebou. A nič nie je viac," okomentovala to mladá krásavica.

V rozhovore pred finále súťaže už táto kráska z Frýdku-Místku spomínala, že po rodine, ktorá je pre ňu najdôležitejšia, miluje cestovanie, túži po vzdelaní a chce pôsobiť v charite a modelingu. Ktovie, možno keby vyhrala, korunku víťazky a s ňou aj milión korún by prijala. Pred súťažou totiž v spomínanom rozhovore prezradila, že by za ne šla na skvelú dovolenku s mamou, ako poďakovanie za všetko, čo pre ňu v živote urobila. Za jej láskavosť, pochopenie a vieru v ňu. Zvyšok by venovala charite, investíciám a odložila ako úspory. V každom prípade, aj týmto krokom, na ktorý sa ešte žiadna kráska v našich končinách neodhodlala, sa jej podarilo upútať, otázne je, či v dobrom.

Najčítanejšie